Kas ir enerģija

Kas ir enerģētiski apakšlīmeņu?

Enerģijas apakšlīmeņi ir atomu elektroniskās struktūras būtiska sastāvdaļa. Tie attēlo dažādus reģionus, kur elektronus var atrast ap atomu kodolu.

atomu elektroniskā struktūra

Lai izprastu enerģētisko subsīdiju, ir svarīgi būt pamata jēdzienam par atomu elektronisko struktūru. Atomi sastāv no kodola, kas satur protonus un neitronus, un elektronisko mākoni, ko veido elektroni.

Elektroni tiek sadalīti dažādos elektroniskos slāņos ap kodolu. Katrā elektroniskajā slānī var būt maksimālais elektronu skaits, saskaņā ar Formulas 2n², kur “N” apzīmē slāņa numuru.

Piemēram, pirmais elektroniskais slānis (n = 1) var saturēt maksimāli 2 elektronus, otrajā slānī (n = 2) var būt ne vairāk kā 8 elektroni utt.

Enerģijas subsible

Katrā elektroniskajā slānī ir enerģētiski apakšlīmeņi. Simu attēlo burti S, P, D un F.

Diramable S var saturēt ne vairāk kā 2 elektronus, apakšlīmeņa P var būt ne vairāk kā 6 elektroni, apakšlīmenis D var saturēt maksimāli 10 elektronus, un apakšlīmenis F var saturēt maksimāli 14 elektronus.

Piemēram, pirmajā elektroniskajā slānī (n = 1) ir tikai viens apakšlīmenis, kas var saturēt ne vairāk kā 2 elektronus. Otrajā elektroniskajā slānī (n = 2) ir apakšlīmenis S un apakšlīmenis P, kopā 8 elektroni.

Enerģijas apakšlīmeņi ir svarīgi, jo tie nosaka elementu ķīmiskās īpašības. Elektronu sadalījums subjektā ietekmē ceļu, kas saistās viens ar otru un kā reaģēt ar citām vielām.

Secinājums

Enerģijas subsable ir reģioni, kur ap atomu kodolu var atrast elektronus. Tos attēlo burti S, P, D un F un nosaka elementu ķīmiskās īpašības. Izpratne par enerģētiskajiem apakšlīmeņiem ir būtiska, lai izprastu atomu elektronisko struktūru un to, kā tie mijiedarbojas ar citām vielām.