Tas, kas mums šodien ir, ir ilgas

Kas mums šodien ir, ilgojas

Ievads

Ilgas ir sajūta, ko mēs visi kādā dzīves posmā esam pieredzējuši. Tā ir trūkuma, nostalģijas, vēlmes pārdzīvot pagātnes mirkļus vai būt tuvu mīļiem cilvēkiem, kuri ir tāli. Šajā emuārā mēs izpētīsim vairāk par šo kopējo sajūtu un to, kā rīkoties ar ilgām.

Ko es nokavēju?

Ilgas ir sarežģīta un subjektīva sajūta, ko var raksturot kā skumju, nostalģijas un vēlmes sajaukumu. Tā ir emocija, kas rodas, kad mums kaut kas pietrūkst, vai kāds, kurš vairs nav mūsu dzīvē. To var izraisīt fizisks attālums, kāda dārga neesamība, atgādinājums par pagātnes mirkļiem vai pat kaut kā trūkums, kas mums ir bijis un zaudējis.

Kā rīkoties ar ilgām?

Darbs ar ilgām var būt izaicinošs, taču ir dažas stratēģijas, kas var palīdzēt mīkstināt šo sajūtu:

  • jūtu izteikšana: Runāšana par ilgībām pēc uzticības cilvēkiem var palīdzēt mazināt emocionālo svaru.
  • Turpiniet kontaktēties: Ja ilgas izraisa fiziskais attālums, regulāra kontakta uzturēšana ar dārgo cilvēku var palīdzēt mazināt prombūtnes sajūtu.
  • Atdzīvināt atmiņas: Atceroties laimīgus mirkļus, kas dzīvoja ar cilvēku vai situāciju, kas izraisa ilgas, var radīt mierinājumu un prieku.
  • Jaunas pieredzes meklēšana: Jaunu aktivitāšu atrašana un cilvēki, lai aizpildītu tukšumu, ilgoties, var būt veids, kā rīkoties ar šo sajūtu.
  • Homesickness in Culture

    Saudade ir ļoti klātesoša sajūta Brazīlijas kultūrā, kas ir dažādu dziesmu, dzejoļu un mākslas darbu tēma. Tā ir sajūta, kas ir daļa no Brazīlijas tautas identitātes un tiek vērtēta kā mīlestības un saiknes ar pagātni izpausme.

    Curiosity: vārds “ilgas” citās valodās

    Vārdam “ilgas” nav precīza tulkojuma citās valodās, kas parāda šīs sajūtas unikalitāti Brazīlijas kultūrā. Tomēr citām valodām ir vārdi, kas pauž līdzīgas sajūtas, piemēram, “Homesickness” angļu valodā, “Sehnsucht” vācu valodā un “ilgas” spāņu valodā.

    Secinājums

    Ilgums ir universāla sajūta, kas ir daļa no cilvēku pieredzes. Tā ir emocija, kas var radīt skumjas, bet tā var būt arī veids, kā saglabāt afektīvas atmiņas un savienojumus dzīvu. Mācīšanās tikt galā ar ilgām ir svarīga mūsu emocionālajai labklājībai un veselīgu attiecību kultivēšanai. Ka mēs varam novērtēt un izteikt savas ilgas sajūtas pozitīvā un konstruktīvā veidā.