Kāda elektriskā spriedze

Kas ir elektriskais spriegums?

Elektriskā spriegums ir fizisks daudzums, kas atspoguļo elektriskā potenciāla atšķirību starp diviem punktiem no elektriskās ķēdes. Pazīstams arī kā potenciālā starpība, elektriskais spriegums ir atbildīgs par elektriskās strāvas palielināšanu caur vadītājiem.

Kā tiek mērīts elektriskais spriegums?

Elektriskā sprieguma mēra vienība ir Volt (V) par godu itāļu fiziķim Alessandro Volta. Elektrisko spriegumu var izmērīt, izmantojot instrumentu ar nosaukumu voltmetrs, kas ir savienots ar punktiem, starp kuriem ir vēlama potenciālā starpība.

Cik svarīgs ir elektriskais spriegums?

Elektrisko spriegums ir ārkārtīgi svarīgs elektrisko un elektronisko ierīču darbībai. Tas ir elektriskais spriegums, kas nodrošina enerģiju, kas nepieciešama, lai ierīces pareizi darbotos. Turklāt elektrisko spriegumu izmanto arī elektrības pārnešanai no ģenerējoša avota patērētājiem.

Elektriskā sprieguma aprēķina piemērs:

Pieņemsim, ka elektriskajai shēmai ir potenciālā starpība 12 voltiem (V) un 4 omi pretestība (Ω). Izmantojot Ohm likuma formulu (v = r * i), mēs varam aprēķināt elektrisko strāvu, kas iet caur ķēdi:

  • Vērtību aizstāšana formulā: 12v = 4Ω * i
  • Elektriskās strāvas izolēšana (i): i = 12v / 4Ω
  • Elektriskās strāvas vērtības aprēķināšana: i = 3a
  • Tāpēc dotajā piemērā 12 voltu elektriskais spriegums rada elektrisko strāvu 3 ampērus.


    elektriskais spriegums (v)
    elektriskā strāva (a)

    Iepriekš redzamajā tabulā mēs varam novērot dažādas elektriskā sprieguma vērtības un to attiecīgās elektriskās strāvas, ņemot vērā pastāvīgu pretestību 4 omi.

    Es ceru, ka šis emuārs ir palīdzējis labāk izprast, kas ir elektriskā spriedze, un tā nozīme elektriskajās shēmās. Ja jums ir kādi jautājumi, atstājiet to komentāros!

    12 3
    24 6
    36 9