Ko ņemt faringīta dēļ

Ko ņemt faringitis

Ievads

Faringīts ir rīkles iekaisums, kas ir rīkles aizmugure. To var izraisīt vīrusi vai baktērijas, un parasti tiem ir simptomi, piemēram, iekaisis kakls, grūtības rīšana, drudzis un savārgums.

Ārstēšana

Faringīta ārstēšana var atšķirties atkarībā no iekaisuma cēloņa. Vīrusu faringīta gadījumā antibiotikas nav vajadzīgas, jo tās nav efektīvas pret vīrusiem. Šajos gadījumos ārstēšana ir vērsta uz simptomu mazināšanu.

zāles

Lai mazinātu iekaisis kakls un samazinātu iekaisumu, var izmantot pretsāpju līdzekļu un pretiekaisuma līdzekļu zāļu, piemēram, acetaminofēnu un ibuprofēnu. Ir svarīgi ievērot medicīniskās vadlīnijas un ievērot ieteikto devu.

mājas aizsardzības līdzekļi

Papildus zālēm ir daži mājas līdzekļi, kas var palīdzēt mazināt faringīta simptomus. Viens no tiem ir saķere ar siltu ūdeni un sāli, kas palīdz mazināt sāpes un iekaisumu. Vēl viena iespēja ir, lai būtu citronu kumelīšu tēja vai medus, kuriem ir nomierinošas īpašības un kas var mazināt rīkles kairinājumu.

Profilakse

Lai novērstu faringītu, ir svarīgi pieņemt dažus pasākumus, piemēram, izvairīties no kontakta ar inficētiem cilvēkiem, bieži mazgāt rokas, uzturēt labu mutes dobuma higiēnu un izvairīties no personisku efektu dalīšanas, piemēram, galda piederumiem un brillēm.

Secinājums

Faringīts ir izplatīts stāvoklis, bet tas var izraisīt diskomfortu un traucēt ikdienas darbību. Pareiza ārstēšana, mājas zāles un zāles lietošana apvienojumā ar profilakses pasākumiem var palīdzēt mazināt simptomus un paātrināt atveseļošanos.