Ko ņemt pie saknes

Ko ņemt līdz vārīšanās temperatūrai

Vizas ir ādas infekcijas, ko izraisa baktērijas, kas ietekmē matu folikulus. Viņi var būt sāpīgi un neērti, bet parasti pēc dažām nedēļām pazūd paši. Tomēr ir daži pasākumi, kurus varat veikt, lai paātrinātu dziedināšanas procesu un mazinātu simptomus. Šajā rakstā mēs apspriedīsim dažas vārīšanās ārstēšanas iespējas.

mājas aizsardzības līdzekļi

Ir daži mājas aizsardzības līdzekļi, kas var palīdzēt ārstēt vārīšanu dabiski. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka šīs iespējas var nedarboties visiem, un pirms jebkādas ārstēšanas uzsākšanas vienmēr ieteicams konsultēties ar ārstu.

karstas kompreses

Karstu kompresu pielietošana skartajā zonā var palīdzēt mazināt sāpes un paātrināt dziedināšanas procesu. Uzklājiet karstu kompresi apmēram 10 līdz 15 minūtes vairākas reizes dienā. Pārliecinieties, ka izmantojat tīru, bet ne pārāk karstu dvieli, lai izvairītos no apdegumiem.

ķiploki

Ķiplokam ir antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt ārstēt vārīšanu. Mīciet ķiploku daiviņu un uzklājiet iegūto pastu uz skarto zonu. Pārklājiet ar pārsēju un ļaujiet tam rīkoties dažas stundas. Atkārtojiet procesu katru dienu, līdz vārīšanās izzūd.

zāles

Dažos gadījumos vārīšanās ārstēšanai var būt vajadzīgas zāles. Šīs zāles var izrakstīt ārsts, un tie ietver:

  • Antibiotikas: Smagas vai atkārtotas vārīšanās gadījumos ārsts var izrakstīt antibiotikas, lai apkarotu infekciju.
  • antibiotiku ziedes: Šīs ziedes var uzklāt tieši uz vārīšanās temperatūru, lai palīdzētu apkarot infekciju.

Kad apmeklēt ārstu

Vairumā gadījumu vārīšanās izzūd pati par sevi bez nepieciešamības ārstēties. Tomēr ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību šādās situācijās:

  • Ja vārīšanās pēc divām nedēļām nepazūd;
  • Ja vārīšanās atrodas uz sejas, mugurkaula vai jutīgā vietā;
  • Ja vāra pavada augsts drudzis;
  • Ja ir infekcijas pazīmes, piemēram, intensīvs apsārtums, pietūkums un strutas.
  • Noslēgumā vārīšanās var ārstēt ar mājas ārstniecības līdzekļiem un zālēm, atkarībā no lietas smaguma. Ir svarīgi konsultēties ar ārstu par pareizu diagnozi un pareizu ārstēšanas plānu. Atcerieties vienmēr turēt skarto zonu tīru un izvairīties no saspiešanas vai vārīšanās, jo tas var pasliktināt infekciju.