Ko ņemt, lai iegūtu masu

Ko ņemt, lai iegūtu muskuļus?

Muskuļu masas iegūšana ir kopīgs mērķis daudziem cilvēkiem, kuri praktizē fiziskās aktivitātes. Papildus pareizai uzturam un īpašai apmācībai ir daži papildinājumi, kas šajā procesā var palīdzēt. Šajā rakstā mēs runāsim par galvenajiem piedevām, kuras var izmantot, lai iegūtu muskuļus.

pulvera proteīns

Pulvera proteīns ir viens no populārākajiem piedevām tiem, kas vēlas iegūt muskuļu masu. Tas ir neaizstājamo aminoskābju avots, kas ir muskuļu celtniecības bloki. Olbaltumvielu pulveri var patērēt pirms vai pēc apmācības, lai palīdzētu muskuļu atjaunošanā un audu augšanā.

bcaa

BCAA vai sazarotās ķēdes aminoskābes sastāv no trim neaizstājamām aminoskābēm: leicīnu, izoleicīnu un valīnu. Šīs aminoskābes ir svarīgas olbaltumvielu sintēzei un var palīdzēt muskuļu atjaunošanā un liesās masas ieguvumā. BCAA var patērēt pirms apmācības, tās laikā vai pēc tās.

kreatīns

kreatīns ir dabisks savienojums, ko ražo ķermenis, un to var atrast arī tādos pārtikas produktos kā sarkanā gaļa un zivis. Tas tiek glabāts muskuļos un tiek izmantots kā enerģijas avots augstas intensitātes vingrinājumu laikā. Kreatīna piedevas var palielināt muskuļu spēku un pretestību, kā arī veicināt liesas masas pieaugumu.

pirmsklubs

Pre-treniņš ir papildinājums, kas parasti satur stimulējošu sastāvdaļu, piemēram, kofeīna, taurīna un beta-alanīna, kombināciju. To izmanto, lai palielinātu enerģiju, koncentrēšanos un sniegumu apmācības laikā. Pirms treniņa var būt interesanta iespēja tiem, kas vēlas iegūt muskuļus, jo tas var uzlabot vingrinājumu veiktspēju.

Secinājums

Iepriekš minētos piedevas var izmantot kā palīgus muskuļu masas pastiprināšanas procesā. Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka tie neaizstāj līdzsvarotu uzturu un pareizu treniņu. Pirms papildināšanas sākšanas ieteicams konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu, lai novērtētu katra papildinājuma pareizo vajadzību un devu.