Kāds ir Rouanet likums un tas, ko tas kalpo

Kam ir Rouanet likums un kam tas paredzēts?

Rouanet likums, kas oficiāli pazīstams kā federālais kultūras stimulēšanas likums, ir Brazīlijas tiesību akti, kuru galvenais mērķis ir veicināt kultūras un māksliniecisko produkciju valstī. Tas tika izveidots 1991. gadā, prezidenta Fernando Kolora de Mello valdības laikā, un tika nosaukts toreizējā kultūras sekretāra Sérgio Paulo Rouanet vārdā.

Kā darbojas Rouanet likums?

Rouanet likums ļauj uzņēmumiem un indivīdiem ieguldīt daļu no sava ienākuma nodokļa kultūras projektiem, kurus apstiprinājusi Kultūras ministrija. Šīs investīcijas var veikt divos veidos: ar ziedojumiem vai sponsorēšanu. Ziedojumu gadījumā summa tiek pilnībā atskaitīta no ienākuma nodokļa. Jau sponsorē uzņēmums vai privātpersonas var atskaitīt līdz 4% no ienākuma nodokļa.

Kultūras projekti, kas var gūt labumu no Rouanet likuma, cita starpā aptver vairākas jomas, piemēram, mūziku, teātri, deju, kino, literatūru, tēlotājmākslu. Lai tos apstiprinātu, šie projekti tiek rūpīgi analizēta Kultūras ministrijā, kurā tiek novērtēta to kultūras nozīme, tehniskā un budžeta dzīvotspēja.

Kādas ir Rouanet likuma priekšrocības?

Rouanet likumam ir vairākas priekšrocības gan kultūras ražotājiem, gan uzņēmumiem, kā arī personām, kuras iegulda šajos projektos. Ražotājiem galvenā priekšrocība ir iespēja piesaistīt resursus, lai padarītu to iestudējumus dzīvotspējīgu, jo bieži ir grūti iegūt finansējumu, izmantojot citus avotus.

Uzņēmumiem un indivīdiem, kas iegulda, ieguvumi galvenokārt ir nodokļi. Papildus tam, ka viņi var atskaitīt daļu no ienākuma nodokļa, šie investori var izmantot arī kultūras projekta tēlu, kas sponsorēts savās mārketinga stratēģijās, kas rada zīmola redzamību un stiprināšanu.

Rouanet likuma apstiprinātā kultūras projekta piemērs:

  • Projekta nosaukums: “Laikmetīgās mākslas izstāde”
  • Apraksts: izstāde, kas apvieno mūsdienu Brazīlijas mākslinieku darbus ar mērķi veicināt nacionālās mākslas daudzveidību un valorizāciju.
  • Budžets: R USD 500 000,00
  • Veiktspēja: 3 mēneši
  • Atrašanās vieta: Mūsdienu mākslas muzejs

  • vienums
    apraksts

    Turklāt Rouanet likums arī veicina piekļuves kultūrai demokratizāciju, jo daudzi ieguvumi no labuma projektiem piedāvā bezmaksas vai populāras biļetes, ļaujot vairāk cilvēku piekļūt kvalitatīviem kultūras pasākumiem. P>

    ..

    atvēršanas datums 01/07/2022
    slēgšanas datums 30/09/2022
    Darba laiks no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 18
    biļetes R $ 20,00 (pilna) / R $ 10,00 (puse)