Kas ir nakts papildu

Kas ir nakts papildu?

Nakts papildu ir darba pabalsts, ko nodrošina Brazīlijas likumos, kas garantē darbinieku algas palielināšanos, kuri naktī veic savas aktivitātes.

Kā nakts papildu darbs?

Papildu nakti regulē darba likumu konsolidācijas (CLT) 73. pants, un tas nosaka, ka nakts periodā ir intervāls no 22 stundām no vienas dienas līdz 5 stundām nākamajā dienā. Šajā periodā darbiniekam ir tiesības saņemt pieaugumu par vismaz 20% virs dienas vērtības.

Turklāt ir svarīgi uzsvērt, ka nakts piemaksa var mainīties arī atkarībā no kolektīviem līgumiem vai arodbiedrības konvencijām un dienas laikā var sasniegt līdz 50%.

Kam ir tiesības uz nakti papildu?

Ikvienam darbiniekam, kurš nakts laikā veic savas aktivitātes, ir tiesības uz nakts piemaksu. Tas ietver gan parakstītus, gan pašnodarbinātus darbiniekus.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka nakts piemaksa nav saistīta ar darbiniekiem, kuri savas aktivitātes veic tikai dienas laikā, pat ja viņi ik pa laikam veic virsstundas naktī.

Kā aprēķināt nakti papildus?

Nakts piemaksas aprēķins ir balstīts uz darba ņēmēja dienas laika vērtību. Lai to izdarītu, mēneša algas summa ir jāsadala ar mēnesī nostrādāto stundu skaitu. Tad šī vērtība tiek reizināta ar nakts procentuālo daudzumu.

Piemēram, ja darbinieks mēnesī saņem 1500 USD un strādā 220 stundas mēnesī, dienas laiks būs 6,82 USD. Ja nakts piemaksa ir 20%, nakts piemaksas vērtība būs USD 1,36 stundā, kas nostrādāta naktī.

  • 1. solis: aprēķiniet dienas laika vērtību
  • 2. solis: reiziniet dienas vērtību ar nakts procentuālo daļu
  • 3. solis: reiziniet nakts piemaksas vērtību par nakti strādājošo stundu daudzumu
  • 4. solis: ikmēneša algai pievienojiet nakts piemaksas vērtību

  • mēneša alga
    Darboto stundu skaits
    dienas vērtība
    Nakts procents papildu
    nakts papildu vērtība
    Kopējā vērtība ar nakti Papildu

    r $ 1500,00 220 stundas r $ 6,82 20% r $ 1,36 R USD 1,501,36