Kas ir addikācija

Kas ir addikācija?

Addikācija ir termins, ko lieto anatomijā un fizioloģijā, lai aprakstītu tuvojošos vienas ķermeņa daļas kustību attiecībā pret ķermeņa vidējo līniju. Šī kustība notiek galvenokārt locītavās un ir pretēja nolaupīšanas kustībai, kas ir vidējās līnijas ķermeņa daļas noņemšana.

Addrukijas anatomija un fizioloģija

Addikācija var notikt dažādās ķermeņa daļās, piemēram, augšējās un apakšējās ekstremitātes, mugurkauls un pat balss auklas. Savienojumos addukciju parasti veic ar muskuļiem, kas tiek ievietoti locītavas mediālajā reģionā.

Parasts addukcijas piemērs ir tuvošanās kājām, tāpat kā tad, kad mēs šķērsojam vienu kāju pār otru. Šajā gadījumā augšstilba adductor muskuļi ir atbildīgi par kājas atvešanu uz ķermeņa vidējo līniju.

Addrukijas ieguvumi

Addikācija ir svarīga ķermeņa stabilitātes un funkcionalitātes kustība. Tas ļauj realizēt dažādas kustības, piemēram, pastaigas, skriešanu, objektu pacelšanu un pat runājot. Turklāt addukcija veicina arī stājas līdzsvaru un motora koordināciju.

Addikācijā iesaistīto muskuļu stiprināšana var dot labumu veselībai un novērst ievainojumus. Īpašus addukcijas vingrinājumus var iekļaut fiziskās apmācības programmās gan sportistiem, gan cilvēkiem, kuri vēlas uzlabot savu fizisko stāvokli.

Addrukijas vingrinājumi

Ir vairāki vingrinājumi, kas var stiprināt muskuļus, kas iesaistīti adekvijā. Daži piemēri ir:

  • Sumo Squat
  • Kāja Nospiediet
  • Gūžas nolaupīšana ar elastību
  • Kājas izliekums ar bumbu
  • Ir svarīgi veikt šos vingrinājumus ar fiziskās audzināšanas speciālista vadību, lai nodrošinātu pareizu izpildi un izvairītos no ievainojumiem.


    vingrinājums
    strādāja muskuļi

    Papildus vingrinājumiem ir svarīgi uzturēt līdzsvarotu uzturu un pareizi atpūsties, lai iegūtu vislabākos rezultātus muskuļu stiprināšanā.

    sumo squat augšstilba adductor muskuļi, sēžamvieta un četrgalvu
    kājas nospiedums augšstilba adductor muskuļi, sēžamvieta un četrgalvu
    gūžas nolaupīšana ar elastīgo augšstilba un sēžamvietas muskuļi
    kāju izliekums ar bumbiņu augšstilba un sēžamvietas muskuļi