Kas ir interfiksēta svira

Kas ir interfiksēta svira?

Interfiksētā svira ir jēdziens, ko fizikā izmanto, lai aprakstītu noteikta veida sviru. Lai saprastu, kas ir interfiksēta svira, ir svarīgi vispirms izprast pašas sviras jēdzienu.

Kas ir svira?

Sveja ir vienkārša mašīna, kas sastāv no stingras stieņa, kas var griezties ap atbalsta punktu, ko sauc par Fulcro. To izmanto, lai reizinātu objektu pielikto spēku, ļaujot tam ar mazākām piepūles paaugstināt vai pārvietot smagas kravas.

Ir trīs galvenie sviru veidi: interfiksēta svira, interpotenta svira un savstarpēji izturīga svira. Katram tipam ir īpašas īpašības saistībā ar balsta stāvokli, pielietoto spēku un pārvietoto slodzi.

Kas ir interfiksēta svira?

Interfiksētā svira ir sviras tips, kurā balsts atrodas starp pielietoto spēku un pārvietoto slodzi. Šāda veida svirā pielietotais spēks ir lielāks nekā slodze, kas ļauj ar mazākām piepūles paaugstināt smagos priekšmetus.

Interfiksētās sviras kopīgs piemērs ir knaibles. Fulcrum atrodas krustojumā starp abām knaibles daļām, spēku pieliek uz kabeļa galu, un sagrieztā vai apdrošinātā slodze atrodas pretējā galā.

Interfiksētās sviras cita starpā plaši izmanto dažādās jomās, piemēram, būvniecībā, mehānikā, inženierzinātnēs. Viņi ir būtiski, lai atvieglotu cilvēku darbu un veiktu iespējamus uzdevumus, kas prasītu daudz vairāk pūļu, ja tie tiktu veikti tikai ar muskuļu stiprumu.

Secinājums

Interfiksētā svira ir sviras tips, kurā balsts atrodas starp pielietoto spēku un pārvietoto slodzi. To izmanto, lai reizinātu objektu pielikto spēku, ļaujot ar mazākām piepūles pacelt vai pārvietot smagas kravas. Interfiksētās sviras tiek plaši izmantotas dažādās jomās, un tām ir galvenā loma cilvēku darba atvieglošanā.