Kas ir Alfenims

Kas ir Alfenim?

Alfenim ir tradicionāla portugāļu virtuves konfektes, kas īpaši populāra Algarves reģionā. Pazīstams arī kā “cukura ievārījums”, alfenims ir izgatavots no cukura un ūdens maisījuma, kas tiek vārīts, līdz tas sasniedz lodes punktu.

Kā tiek veikts alfenims?

Lai pagatavotu alfenimu, ir nepieciešams tikai cukurs un ūdens. Visizplatītākā proporcija ir viena ūdens daļa divām cukura daļām. Maisījumu ved uz uguni un vāra, līdz tas sasniedz lodes punktu, kas ir tad, kad aukstā ūdenī izmests neliels daudzums sīrupa.

Pēc lodes punkta sasniegšanas sīrupu ielej koka vai silikona veidnēs, kur to atstāj atdzist un sacietēt. Veidnēm var būt dažādas formas, piemēram, ziedi, augļi vai dzīvnieki.

Kāda ir Alfenim izcelsme?

Alfenimas izcelsme ir neskaidra, taču tiek uzskatīts, ka arābu okupācijas laikā to mauri ir nogādājuši Portugālē. Candy tiek ļoti novērtēts Algarves reģionā, kur ir ierasts to atrast tradicionālajos gadatirgos un ballītēs.

zinātkāre:

Alfenims ir pazīstams arī ar savu izturību. Sakarā ar augsto cukura koncentrāciju, konfektes var saglabāt ilgu laiku, nezaudējot tās īpašības.

  • Tradicionālais Alfenim
  • Augļu alfenim
  • Šokolādes alfenim

  • alfenim tips
    apraksts

    noklikšķiniet šeit , lai pārbaudītu alfenim recepti.

    tradicionālais alfenim izgatavots tikai ar cukuru un ūdeni
    Augļu alfenim Pievienojiet receptei sulu vai augļu mīkstumu
    šokolādes alfenim šokolādes pulveris tiek pievienots mīklai