Kas ir alprazolams

Kas ir alprazolams?

Alprazolams ir benzodiazepīna klases zāles, ko galvenokārt izmanto trauksmes traucējumu un panikas lēkmju ārstēšanā. Tas darbojas uz centrālo nervu sistēmu, veicinot nomierinošu un nomierinošu efektu.

Kā darbojas alprazolams?

Alprazolāms darbojas, uzlabojot GABA neirotransmitera (gamma-amatebutīnskābes) darbību, kas ir atbildīgs par smadzeņu aktivitātes kavēšanu. Tādējādi tas samazina nervu sistēmas hiperaktivitāti, mazinot trauksmes un panikas simptomus.

alprazolama indikācijas

Alprazolāms ir norādīts trauksmes traucējumu ārstēšanai, piemēram, panikas traucējumiem, vispārinātiem trauksmes traucējumiem un fobijām. To var izmantot arī kā papildinājumu depresijas un bezmiega ārstēšanā.

Kā lietot alprazolam?

Alprazolams jāizmanto atbilstoši receptei. Dalības deva un biežums atšķiras atkarībā no pacienta klīniskā stāvokļa. Ir svarīgi ievērot ārsta vadlīnijas un nepārtraukt pēkšņu izmantošanu, jo tas var izraisīt atturības simptomus.

Alprazolam blakusparādības

Visbiežākās alprazolāma blakusparādības ir miegainība, reibonis, vājums, sausa mute un apetītes izmaiņas. Retākos gadījumos var rasties alerģiskas reakcijas, garīga apjukums, uzbudinājums un garastāvokļa svārstības.

  • miegainība
  • Reibonis
  • Vājums
  • Apetītes izmaiņas

  • blakusparādība
    frekvence

    miegainība bieži
    reibonis bieži
    vājums Common
    Apetītes izmaiņas Common