Kas ir Ārija

Kas ir Ārija?

ARIA, kas nozīmē pieejamas bagātīgas interneta lietojumprogrammas, ir specifikācija, ko izstrādājusi W3C (globālā tīmekļa konsorcija), kuras mērķis ir uzlabot tīmekļa lietojumprogrammu pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti. ARIA nodrošina atribūtu un īpašību kopumu, ko var pievienot HTML elementiem, lai sniegtu papildu informāciju un uzlabotu lietotāju pieredzi lietotājiem ar vizuāliem, dzirdes, fiziskiem vai kognitīviem traucējumiem.

Aria izmantošanas priekšrocības

ARIA izmantošana dod vairākas priekšrocības tīmekļa lietojumprogrammu pieejamībai. Daži no galvenajiem ieguvumiem ir:

  • Labākā izpratne ekrāna lasītājiem: aria ļauj izstrādātājiem sniegt papildu informāciju par lapas elementu struktūru un funkcionalitāti, padarot ekrāna lasītāju vieglāk interpretēt un paziņot šo informāciju lietotājiem ar invaliditāti vizuāli.
  • Labākā tastatūras navigācija: aria ļauj izstrādātājiem pievienot marķējumus lapas interaktīvajiem elementiem, piemēram, pogas un izvēlnes, lai lietotāji, kuri pārvietojas tikai ar tastatūru, varētu saprast un mijiedarboties ar šiem elementiem efektīvāka formā.
  • Labākā atgriezeniskā saite lietotājiem: ARIA ļauj izstrādātājiem lapas elementiem pievienot vizuālā stāvokļa un atgriezeniskās saites informāciju, padarot lietotājiem ar vizuālu vai kognitīvu traucējumu vieglāku izprast lietojumprogrammas pašreizējo stāvokli un darbības var veikt.
  • Aria izmantošanas piemēri

    Ir vairāki ARIA atribūti un īpašības, kuras var izmantot, lai uzlabotu tīmekļa lietojumprogrammu pieejamību. Daži piemēri ir:


    atribūts/īpašums
    apraksts

    ​​ARIA specifikācijas oficiālā atsauce

    aria-ebagel nodrošina pieņemamu elementu etiķeti, aizstājot redzamo tekstu.
    Aria-DesricedBy elementu saista ar pieejamu aprakstu, sniedzot vairāk informācijas par elementu.
    Aria-Expanded norāda, vai paplašināms elements pašlaik tiek paplašināts vai savākts.
    ARIA HIDEND norāda, vai ekrāna lasītājiem vajadzētu paslēpt elementu.