Kas ir txt fails

Kas ir txt fails?

TXT fails ir vienkāršs teksta faila tips, kas satur tikai tekstu bez formatēšanas. .Txt paplašinājumu parasti izmanto, lai norādītu, ka fails ir teksta fails.

TXT faila

raksturlielumi

TXT fails ir vienkāršs teksta fails, kuru var atvērt un lasīt jebkurš teksta redaktors. Tas satur formatējumu, piemēram, treknrakstā, slīprakstā vai krāsās. Tas ir ļoti vienkāršs un plaši atbalstīts faila formāts.

Kā izveidot txt failu

Lai izveidotu TXT failu, varat izmantot jebkuru teksta redaktoru, piemēram, piezīmju bloku operētājsistēmā Windows vai TeksteDit vietnē Mac. Vienkārši atveriet teksta redaktoru, ierakstiet vēlamo tekstu un saglabājiet failu ar .txt paplašinājumu.

TXT faila izmantošana

TXT faili tiek izmantoti, lai saglabātu vienkāršu teksta formāta informāciju. Tos plaši izmanto, lai saglabātu datu, piemēram, vārdu sarakstus, e -pasta adreses, programmēšanas kodus un daudz ko citu. Tā kā TXT faili ir vienkārši un tiem nav formatēšanas, datorprogrammas tos ir viegli lasīt un apstrādāt.

txt faila piemērs

Šeit ir vienkārša TXT faila piemērs:


iepirkumu saraksts:

  • āboli
  • Banāni
  • Piens
  • Maize

  • Šajā piemērā TXT failā ir iepirkumu saraksts ar numurētiem vienumiem.

    Secinājums

    TXT fails ir vienkāršs teksta fails, kurā ir tikai teksts bez formatēšanas. To plaši izmanto vienkāršas teksta formāta informācijas glabāšanai, un to var atvērt un lasīt jebkurš teksta redaktors.