Kas ir ātrijs

Kas ir ātrijs?

Ātrijs ir viena no četrām cilvēka sirds palātām, divām augstākajām un divām zemākajām. Viņš ir atbildīgs par asiņu saņemšanu, kas atgriežas sirdī no vēnām, un nosūta tās uz kambariem.

ātrija struktūra

ātrijs ir sadalīts divās daļās: labajā ātrijā un kreisajā ātrijā.

labais atrium

Labais ātrijs saņem venozās asinis, tas ir, asinis, kas izietu caur ķermeņa audiem un ir slikti skābekļa. Tas saņem asinis no augšējās un apakšējās jakām, kas no visa ķermeņa izvada asinis, izņemot plaušas.

Atstāts attry

Kreisais ātrijs saņem arteriālās asinis, tas ir, skābekli bagātinātas asinis, kas atgriežas no plaušām. Tas saņem asinis no plaušu vēnām, kas no plaušām atnes skābekli no plaušām atpakaļ uz sirdi.

ātrija funkcija

Ātruma galvenā funkcija ir saņemt asinis, kas atgriežas sirdī, un nosūtīt to uz kambariem. Kambari ir sirds apakšējās kameras un ir atbildīgas par asiņu sūknēšanu pārējā ķermenī.

Kad ātrijs saņem asinis, tas slēdz līgumus un nosūta to uz kambariem caur atrioventrikulārajiem vārstiem. Šie vārsti nodrošina, ka asinis plūst vienā virzienā, izvairoties no refluksa.

ātrija nozīme

Ātrumam ir būtiska loma sirds darbībā. Tas nodrošina, ka asinis ir pareizi vērstas uz kambariem, ļaujot sirdij sūknēt asinis visam ķermenim.

Jebkura ātrija disfunkcija var izraisīt asins plūsmas problēmas un kompromitēt sirds darbību. Tāpēc ir svarīgi saglabāt sirds veselību un veikt regulārus eksāmenus, lai noteiktu iespējamās izmaiņas ātrija darbībā.

Secinājums

ātrijs ir viena no sirds kamerām, kas atbild par asiņu saņemšanu, kas atgriežas sirdī un nosūta to kambariem. Tam ir galvenā loma sirds darbībā, un jebkura disfunkcija var apdraudēt sirds veselību. Tāpēc ir svarīgi zināt un saprast ātrija funkciju, lai saglabātu atjauninātu sirds veselību.