Kas ir prombūtne

Kas ir prombūtne?

prombūtne ir termins, ko izmanto, lai aprakstītu kaut ko vai kāda klātbūtni noteiktā vietā vai situācijā. Tas var attiekties uz fizisku prombūtni, kad kāds nav vietā, kā emocionāla prombūtne, kad kāds nav emocionāli klātbūtnē attiecībās vai situācijā.

Fiziskā prombūtne

Fiziska prombūtne notiek, ja kāds nav noteiktā vietā. Tas var būt īslaicīgs, piemēram, kad kāds uz īsu brīdi nav no mājām vai pastāvīgs, piemēram, kad kāds pārceļas uz citu valsti un neatgriežas.

Fizisko prombūtni var izjust arī tad, ja kāds nav no svarīga pasākuma, piemēram, dzimšanas dienas svinībām vai kāzām. Šādos gadījumos prombūtni var izjust gan klātbūtnei, gan cilvēkiem, kuri gaidīja viņu klātbūtni.

Emocionālā prombūtne

Emocionāla prombūtne notiek, ja kāds nav emocionāli klātbūtnē attiecībās vai situācijā. To var uztvert, kad kāds ir emocionāli tālu, neuzrādot neintereses, pieķeršanos vai iesaistīšanos mijiedarbībā ar citiem cilvēkiem.

Emocionālā prombūtne var būt kaitīga attiecībām, jo ​​tā var radīt vientulības, noraidīšanas un neapmierinātības sajūtas. Ir svarīgi, lai cilvēki būtu emocionāli klātbūtnes savās attiecībās, parādītu aprūpi, uzmanību un pieķeršanos.

Kā rīkoties ar prombūtni?

Darbības prombūtne var būt izaicinoša, it īpaši, ja runa ir par mīļoto prombūtni. Dažas stratēģijas, kas var palīdzēt tikt galā ar prombūtni, ir:

  • Esiet aizņemts ar jums patīkamās aktivitātes;
  • Meklējiet emocionālu atbalstu no draugiem un ģimenes;
  • Izsaki savas jūtas, rakstot vai mākslu;
  • Meklējiet profesionālu palīdzību, piemēram, psihologu;
  • Atrodiet veidus, kā izveidot savienojumu ar prombūtnē esošu personu, tāpat kā pa tālruni vai videozvaniem;
  • Praktizējiet pašaprūpi, rūpējoties par sevi un meklējot aktivitātes, kas rada baudu un labklājību.
  • Katrs cilvēks nodarbojas ar prombūtni atšķirīgi, un ir svarīgi cienīt viens otra laiku un procesu. Ja prombūtne rada intensīvas ciešanas vai ievērojami traucē ikdienas dzīvi, ieteicams meklēt profesionālu palīdzību.


    prombūtnes veidi
    apraksts

    prombūtne ir dzīves aspekts, ko var piedzīvot dažādos veidos un dažādos kontekstos. Ir svarīgi saprast un cienīt citu neesamību, kā arī rīkoties veselīgi ar viņu pašu prombūtni.

    Fiziskā prombūtne Fiziskās klātbūtnes trūkums noteiktā vietā
    Emocionālā prombūtne Emocionālās klātbūtnes trūkums attiecībās vai situācijā