Kas ir pats par sevi

Kas ir pats par sevi?

Termins “pašpietiekams” attiecas uz personas, kopienas vai sistēmas spēju apmierināt savas vajadzības, atkarībā no ārējiem resursiem. Tā ir spēja būt neatkarīgam un autonomam pārtikas, enerģijas, ūdens un citu būtisku resursu piegādes ziņā.

sevis -Sufficiences ieguvumi

Pašapmierinātības meklēšana var sniegt vairākus ieguvumus gan indivīdam, gan sabiedrībai kopumā. Daži no galvenajiem ieguvumiem ir:

  • Ilgtspējība: Tā kā tā ir pašpietiekama, tā tiek samazināta līdz atkarībai no ierobežotiem resursiem un ietekmi uz vidi samazina.
  • ekonomika: , ražojot savu pārtiku un enerģiju, piemēram, jūs varat ietaupīt naudu ilgtermiņā.
  • noturība: Pašnodrošinātība padara cilvēku vai kopienu izturīgāku pret krīzēm un neparedzētiem notikumiem, piemēram, dabas katastrofām vai resursu piegādi pārtraukumiem.
  • Dzīves kvalitāte: pašpārliecinātība var nodrošināt augstāku dzīves kvalitāti ar svaigu un veselīgu pārtiku, tīru enerģiju un neatkarību.

Kā kļūt par sevi pietiekamu?

Ir vairāki veidi, kā meklēt pašpārliecinātību, un katra persona vai kopiena var atrast savu ceļu. Dažas darbības, kuras var veikt, ir:

  • Izveidojiet plānošanu: identificējiet, kādas ir pamatvajadzības, un izvirziet reālistiskus mērķus.
  • ražo pārtiku: kultivējiet dārzeņu dārzu, audziniet dzīvniekus vai piedalieties lauksaimniecības kooperatīvos.
  • Ģenerēt enerģiju: ieguldiet atjaunojamos avotos, piemēram, saules paneļos vai vēja turbīnās.
  • Ietaupiet ūdeni: izmantojiet lietus ūdens uztveršanas sistēmas un atkārtotas izmantošanas paņēmienus.
  • Mācīšanās prasmes: zināšanu iegūšana tādās jomās kā būvniecība, remonts, pārtikas saglabāšana, cita starpā.
  • Auto pietiekamība un ilgtspējība

    Pašpārliecinātības meklēšana ir tieši saistīta ar ilgtspējību. Samazinot atkarību no ārējiem resursiem un pieņemot ilgtspējīgāku praksi, mēs veicinām vides saglabāšanu un līdzsvarotākas nākotnes veidošanu.

    Pašpietiekamība mūsdienu sabiedrībā

    Lai arī mūsdienu sabiedrība ir ļoti savstarpēji atkarīga un globalizēta, joprojām ir iespējams meklēt pašpārliecinātību dažādos līmeņos. Daudzi cilvēki ikdienas dzīvē pieņem ilgtspējīgāku praksi, piemēram, daļu no saviem pārtikas produktiem vai atjaunojamās enerģijas ražošanā mājās. Turklāt kopienas un grupas organizē sevi, lai radītu vairāk pašpietiekamu sistēmu, piemēram, lauksaimniecības un ekvīlas kooperatīvu.

    Pašapmierinātības meklēšana ir nepārtraukts un aizvien nepieciešams process pastāvīgi mainīgajā pasaulē. Pieņemot ilgtspējīgāku praksi un meklējot neatkarību no ārējiem resursiem, mēs veicinām izturīgākas un līdzsvarotākas nākotnes veidošanu.