Kas ir palīdzība previdencējošā slimība

Kas ir sociālās drošības slimības pabalsts?

Sociālās drošības slimības pabalsts ir ieguvums, ko Nacionālais sociālā nodrošinājuma institūts (INSS) piedāvā darbiniekiem, kuri slimības vai nelaimes dēļ īslaicīgi nespēj strādāt. Šī pabalsta mērķis ir nodrošināt ienākumus apdrošinātajam laikā, kad tas nespēj veikt viņu darba aktivitātes.

Kam ir tiesības uz pabalstu sociālajā nodrošinājumā?

Būt tiesībām uz pabalstu sociālajā nodrošinājumā, ir jāatbilst dažām prasībām, kuras nosaka INS. Apdrošinātajam ir jāveicina sociālā nodrošinājuma nodrošināšana, apdrošināšanas kvalitāte un jāpierāda invaliditāte darbā, izmantojot eksāmenus un medicīniskos ziņojumus.

Kā pieprasīt pabalstu sociālā nodrošinājuma slimība?

Lai pieprasītu pabalstu sociālās apdrošināšanas slimības gadījumā, apdrošinātajam ir jāplāno medicīniskā kompetence vietnē INS. Ekspertīzes laikā ārsts novērtēs darbinieka nespēju un izdos atzinumu par vajadzību pēc pabalsta. Ir svarīgi savākt visus medicīniskos dokumentus, kas pierāda slimību vai nelaimes gadījumu, papildus personīgā un sociālā nodrošinājuma ieguldījuma dokumentiem.

Cik ilgi Sociālās drošības slimības palīdz?

Sociālā nodrošinājuma slimības pabalsts var ilgt līdz 120 dienām, un to var pagarināt vēl 120 dienas, ja invaliditāte saglabājas. Pēc šī perioda, ja apdrošinātais joprojām nespēj strādāt, viņš var pieteikties uz invaliditātes pensionēšanos.

  • Kādi ir nepieciešamie dokumenti, lai pieprasītu pabalstu sociālā nodrošinājuma slimība?
  • Kādas ir apdrošinātā tiesības izlidošanas periodā?
  • Vai, strādājot pie citas aktivitātes, ir iespējams saņemt pabalstu sociālā nodrošinājuma slimība?

  • pabalsts
    vērtība

    noklikšķiniet šeit , lai piekļūtu oficiālajai vietnei un iegūtu vairāk informācijas par sociālās apdrošināšanas slimības pabalstu.

    Avots: INS












    Sociālās drošības atbalsts Vērtība, kas līdzvērtīga 91% no pabalsta algas
    invaliditātes pensionēšanās Vērtība, kas līdzvērtīga 100% pabalsta algas