Kas ir ieslodzījuma palīdzība

Kas ir ieslodzījuma palīdzība?

Ieslodzījuma palīdzība ir sociālās apdrošināšanas pabalsts, ko Nacionālais sociālā nodrošinājuma institūts (INSS) piedāvā apdrošinātajiem apgādājamajiem, kuri ir arestēti slēgtā vai daļēji atvērtā režīmā. Šī pabalsta mērķis ir nodrošināt minimālos ienākumus apdrošināto ģimenes locekļiem laikā, kad viņš kalpo laiks.

Kam ir tiesības uz ieslodzījumu?

Būt tiesību uz palīdzību ir nepieciešams, lai apdrošinātais būtu ieguldījums sociālajā drošībā un ir arestēts slēgtā vai daļēji atopētā režīmā. Turklāt apdrošinātajam cietuma laikā jābūt apdrošinātai kvalitātei un ir palikuši apgādājamie.

Kas tiek uzskatīti par atkarīgiem?

Saskaņā ar sociālās apdrošināšanas tiesību aktiem tie, kas ir viņu tiešie ģimenes locekļi, piemēram, laulātais, partneris, bērni līdz 21 gadu vecumam, tiek uzskatīti par atkarīgiem no apdrošinātajiem, bērniem līdz 21 gadu vecumam vai nederīgiem, vecākiem un nedabiskām atzīmēm līdz 21 gadu vecumam vai nederīgiem.

Kā pieprasīt palīdzību ieslodzījumā?

Lai pieprasītu palīdzību ieslodzījumā, ir jāapmeklē INSS aģentūra un jāuzrāda nepieciešamie dokumenti, piemēram, dzimšanas vai laulības apliecība, CPF, RG, dzīvesvietas pierādījums, apdrošinātā ienākuma pierādījums, miršanas apliecība (gadījumā apdrošinātā nāves) un aresta sertifikātu slēgtā vai daļēji atvērtā režīmā.

Kāda ir ieslodzījuma palīdzības vērtība?

Ieslodzījuma palīdzības vērtība tiek aprēķināta, pamatojoties uz apdrošināto vidējām iemaksu algām pēdējos 12 mēnešos pirms cietuma. Šī vērtība nevar būt augstāka par griestiem, kas izveidoti ar sociālo nodrošinājumu, kas tiek atjaunināts katru gadu.

  • Kādi ir nosacījumi palīdzības ieslodzījuma uzturēšanai?
  • Vai ir iespējams uzkrāt ieslodzījumu ar citām priekšrocībām?
  • Vai ir noteikts termiņš, lai lūgtu palīdzību ieslodzījumā?

  • Jautājums
    Atbilde

    Uzziniet vairāk par ieslodzījuma palīdzību INSS vietnē

    Kādi ir nosacījumi palīdzības ieslodzījuma uzturēšanai? Lai saglabātu ieslodzījuma palīdzību, apdrošinātajam jāturpina arestēt slēgtā vai daļēji atvērtā režīmā. Ja tas tiks atbrīvots, ieguvums tiks apturēts.
    Vai ir iespējams uzkrāt ieslodzījumu ar citām priekšrocībām? Nē, palīdzības sniegšanu ieslodzījumā nevar uzkrāt ar citiem sociālā nodrošinājuma pabalstiem, piemēram, pensionēšanās vai nāves pensiju.
    Vai ir noteikts termiņš, lai pieprasītu palīdzību ieslodzījumā? Jā, ieslodzījuma palīdzības pieprasīšanas termiņš ir līdz 90 dienām pēc apdrošinātā aresta.