Kas ir strauss

Kas ir strauss?

strauss ir putns, kas nav lidojošs putns, kas pieder Struthionidae ģimenei. Tas tiek uzskatīts par lielāko esošo putnu sugu un var sasniegt līdz 2,7 metriem augstu un sver apmēram 150 kg. Tās ģeogrāfiskais sadalījums galvenokārt attiecas uz Āfriku, bet to var atrast arī dažos Āzijas un Tuvo Austrumu reģionos.

strausa raksturlielumi

strauss ir dažas pārsteidzošas funkcijas, kas to atšķir no citiem putniem. Tās apspalvojums pārsvarā ir brūns, ar baltām spalvām uz spārniem un astes. Tās kājas ir garas un spēcīgas, pielāgotas skriešanai, un tām ir tikai divi pirksti, atšķirībā no vairuma putnu, kuriem ir trīs vai četri pirksti.

Turklāt strausam ir garš kakls un maza galva attiecībā pret tā ķermeni. Tās sprausla ir plata un plakana, pielāgota veģetācijas pārtikai, sēklām, augļiem un kukaiņiem.

Uzvedība un ēšanas paradumi

strauss ir dienas laiks un grezns putns, tas ir, dzīvo grupās. Dienas laikā tas galvenokārt barojas ar veģetāciju, piemēram, zāles un lapas, bet arī patērē sēklas, augļus un kukaiņus. Tās uzturs tiek papildināts ar maziem akmeņiem un smiltīm, kas palīdz sagremot pārtiku.

Lai arī tas nelido, strauss ir lielisks koridors. Tas var sasniegt ātrumu līdz 70 km/h, padarot to par vienu no ātrākajiem sauszemes dzīvniekiem pasaulē. Šī spēja ir pielāgošanās, lai izvairītos no plēsējiem un pārvietojas, meklējot pārtiku un ūdeni.

Revodēšana un kucēnu aprūpe

strausa reprodukcija notiek caur poligāmu pārošanās sistēmu, kur vīrietis attiecas uz dažādām mātītēm. Mātītes būvē seklas ligzdas uz zemes, kur tās dēj olas. Katrā ligzdā var būt 15 līdz 60 olas, kuras vīrietis inkubē apmēram 40 dienas.

strausa kucēni, ko sauc par cāļiem, pirmajos dzīves mēnešos ir ļoti neaizsargāti. Viņus aprūpē vīrietis, kas viņus aizsargā no plēsējiem un māca baroties. Cāļi strauji aug un sasniedz seksuālu briedumu no 2 līdz 4 gadiem.

Ziņkārības par strausu

  • strausam ir vislielākā acs no visiem putniem, apmēram 5 cm diametrā.
  • Jūsu smadzenes ir mazākas nekā jūsu acis.
  • Lai arī tas nav lidojams, strausam ir funkcionāli spārni, kurus izmanto līdzsvaram un komunikācijai.
  • Jūsu gremošanas sistēma spēj iegūt ūdeni no pārtikas, kas ļauj tai izdzīvot sausos reģionos.
  • strauss ir ļoti izturīgs dzīvnieks un nebrīvē var dzīvot līdz 70 gadiem.
  • Secinājums

    strauss ir aizraujošs putns, kas pazīstams ar savu varenību un ātrumu. Tā pielāgošanās sauszemes videi un spēja izdzīvot nelabvēlīgos apstākļos ir iespaidīga. Turklāt viņu sociālā izturēšanās un piesardzība ar kucēniem ir arī interesanti šīs sugas aspekti. Es ceru, ka šis emuārs ir palīdzējis noskaidrot jūsu jautājumus par strausu!