Kas ir safrāns un ko tas kalpo

Kam ir safrāns un kam tas ir paredzēts?

Safrons ir labi zināms un ēdiena gatavošanas garšviela, bet vai jūs zinājāt, ka tam ir arī vairākas ieguvumi veselībai? Šajā rakstā parunāsim par to, kas ir kurkuma, tā īpašības un lai to izmantotu.

Kas ir safrāns?

Kurkuma, kas pazīstams arī kā kurkuma vai kurkuma, ir augs, kas rodas no Indijas, un to plaši izmanto Indijas un Āzijas virtuvē. To iegūst no garā kurcuma auga saknes, un tam ir intensīva dzeltenbrīnā krāsā.

CEFRão Properties

Safrons ir bagāts ar bioaktīviem savienojumiem, kurkumīns ir galvenais. Kurkumīnam ir antioksidantu, pretiekaisuma, pretmikrobu un pretvēža īpašības. Turklāt safrāns ir arī vitamīnu un minerālu avots, piemēram, C vitamīns, B6 vitamīns, dzelzs, kālijs un mangāns.

safrāna ieguvumi veselībai

  • pretiekaisuma darbība: Saffronā esošajam kurkumīnam ir pretiekaisuma īpašības, un tas var palīdzēt ārstēt iekaisuma slimības, piemēram, artrītu un iekaisuma iekaisuma slimības.
  • sirds un asinsvadu sistēmas aizsardzība: Pētījumi rāda, ka kurkumīns var palīdzēt samazināt sirds un asinsvadu slimību risku, piemēram, aterosklerozi un sirds slimības.
  • imūnsistēmas stimulēšana: safrāns var stiprināt imūnsistēmu, palīdzot novērst slimības un infekcijas.
  • Antioksidantu īpašības: kurkumīnam ir antioksidanta darbība, cīnoties ar brīvajiem radikāļiem un novērš priekšlaicīgu novecošanos.
  • Kā izmantot kurkumu?

    Safronu var izmantot dažādos veidos vārīšanas laikā vai nu pulvera, vai saknes formā. To var pievienot tādiem sāļiem ēdieniem kā rīsi, zupas, mērces un gaļa, kā arī tos lieto dzērienos, piemēram, tējas un sulas. Ir svarīgi atcerēties, ka safrānam ir pārsteidzoša garša, tāpēc ieteicams to izmantot mērenībā.

    kontrindikācijas un blakusparādības

    Neskatoties uz ieguvumiem, pārmērīgs kurkuma patēriņš var izraisīt dažas blakusparādības, piemēram, kuņģa -zarnu trakta kairinājumu un alerģiskas reakcijas. Turklāt safrāns var mijiedarboties ar dažiem medikamentiem, tāpēc ir svarīgi konsultēties ar ārstu, pirms to iekļaujot uzturā.

    secinājums

    Safrons ir daudzpusīga garšviela, kas pilna ar ieguvumiem veselībai. Tās izmantošana ēdiena gatavošanā var radīt ēdienus aromātu un krāsu, kā arī veicināt dažādu slimību novēršanu. Tomēr ir svarīgi to patērēt mērenībā un vienmēr meklēt medicīnisku padomu.

    avots

    Atsauces:

  • 1. piemērs
  • 2. piemērs
  • 3. piemērs