Kas ir açucena

Kas ir açucena?

Açucena ir dekoratīvs augs, ko ļoti novērtē tā skaistie baltie un smaržīgie ziedi. Tas pieder Amarilidas ģimenei, un tā zinātniskais nosaukums ir hymenocallis narcissiflora.

açucena raksturojums

Açucena ir sīpola augs, tas ir, tam ir pazemes spuldze, kas uzglabā barības vielas tā augšanai. Tās lapas ir garas un šauras, intensīvi zaļas un veido sava veida ventilatoru ap kātu.

Açucena ziedi ir to galvenais akcents. Tie ir lieli, balti un ar zvaigznei līdzīgu formu. Turklāt tie ir ļoti smaržīgi, kas piesaista vairākus apputeksnējošus kukaiņus, piemēram, bites un tauriņus.

açucena kultivēšana

Açucena ir tropu un subtropu klimata augs, tāpēc tas dod priekšroku vietām ar vieglu temperatūru un augstu gaisa mitrumu. To var audzēt gan vāzēs, gan dārzos, ja vien dažas dienas stundas saņem tiešus saules starus.

Açucena kultivēšanai ir svarīgi labi izvēlēties augsni un bagātu ar organiskām lietām. Sīpola jāstāda apmēram 10 centimetru dziļumā ar galu uz augšu. Laistīšanai jābūt regulārai, augsnes saglabājot vienmēr mitru, bet bez mērcēšanas.

Turklāt, izmantojot barības vielas bagātīgu mēslojumu, ieteicams apaugļot augu ik pēc trim mēnešiem. Ir svarīgi arī apgriezt žāvētās lapas un nokaltušu ziedus, lai stimulētu Açucena veselīgo augšanu.

Curiosities par açucena

  • Açucena ir pazīstams ar vairākiem populāriem vārdiem, piemēram, Breen Lily, Lily, Lily, Lily-Da Pats un Lily-White.
  • Ziedu valodā cukurs simbolizē tīrību, nevainību un mieru.
  • Ir vairākas cukura sugas ar dažādu izmēru un formu ziediem.
  • Açucena ir daudzgadīgs augs, tas ir, tas var dzīvot vairākus gadus, ja saņem pienācīgu aprūpi.
  • Secinājums

    Açucena ir burvīgs augs, kas iekaro cienītājus par tā skaistumu un smaržām. Tās kultivēšana ir salīdzinoši vienkārša, ja tiek piedāvāti ideāli klimata, solo un spilgtuma apstākļi. Ja jums ir Açucena mājās vai dārzā, ir lielisks veids, kā radīt vairāk dzīvības un delikateses.