Ko tas nozīmē

ko nozīmē depozīts?

Termins “kapa” tiek izmantots, lai atsauktos uz mirušo personu apbedīšanas vietu. Parasti kapi ir būvēti kapsētās, un tiem ir tādas struktūras kā kapenes, mauzoleji vai kapelas.

Jazigos

veidi

Ir dažādi nogulšņu veidi, kas atšķiras atkarībā no apbedījumu struktūras un skaita, ko viņi var novietot. Daži no galvenajiem veidiem ir:

  • Individuāls depozīts: paredzēts vienai apbedīšanai;
  • Ģimenes depozīts: pieradis apglabāt tās pašas ģimenes locekļus;
  • Kolektīvais depozīts: paredzēts savstarpēji saistītu cilvēku apbedījumiem;
  • Perpetuālais depozīts: tāds, kuram nav koncesijas termiņa un kuru var izmantot uz nenoteiktu laiku;
  • Pagaidu depozīts: ir noteikts dotācijas termiņš, parasti no 3 līdz 5 gadiem.

Kā kapa dotācija?

Kapa piešķiršana tiek veikta ar līgumu ar kapsētas administrēšanu. Parasti šī koncesija tiek samaksāta, un tai ir noteikts termins, kas var atšķirties saskaņā ar vietējiem tiesību aktiem.

Pēc koncesijas perioda izbeigšanas ir iespējams atjaunot līgumu vai, ja nav intereses, kapsētas administrēšana var noņemt atlieku atbrīvot vietu jaunām apbedījumiem.

Kapu vēsturiskā nozīme

Papildus to funkcijai kā apbedījumu vietā kapiem ir arī vēsturiska un kultūras nozīme. Daudzi noguldījumi ir patiesi mākslas darbi ar skulptūrām, atvieglojumiem un uzrakstiem, kas stāsta par tur apbedītajiem cilvēkiem.

Turklāt dažās kapsētās ir iespējams atrast slavenu personību noguldījumus, kuri ir kļuvuši par vēsturiskas intereses redzamību.

Ziņkārība par kapiem

Vai jūs zinājāt, ka ir kapsētas, kas piedāvā atvilktnes formas kapus, kas līdzīgi skapim? Šis ir ekonomiskāks un praktiskāks variants, it īpaši vietās, kur telpa ir ierobežota.

Graves ir svarīga daudzu sabiedrību kultūras un tradīciju sastāvdaļa, un to nozīme pārsniedz vienkāršo apbedījumu vietu. Viņi attēlo aizgājušo cilvēku atmiņu un vēsturi, un ir pārdomu un cieņas telpas.