Ko nozīmē Jiripoca

Ko nozīmē Jiripoca?

Vārds “jiripoca” ir termins, ko tautā lieto Brazīlijā, lai atsauktos uz putnu veidu, kas pazīstams kā Jacurutu. Šī izteiksme tiek izmantota arī populārās idiomās un diktē.

Ave Jacurutu

Jacurutu, zinātniski pazīstams kā Penelope Jacucaca, ir Cracid ģimenes putns. Tas galvenokārt ir atrodams Amazones reģionā un dažos Brazīlijas Cerrado apgabalos.

Šim putnam ir tumši brūns apspalvojums ar baltiem plankumiem uz kakla un vēdera. Tās dziedāšana ir raksturīga, un to var dzirdēt naktī, to raksturo kā skaņu, kas līdzīga “Jiri-Poc-Poc”.

Populāras izpausmes

izteiciens “kad jiripoca piar” tiek izmantots, lai atsauktos uz lielu uzbudinājumu, apjukumu vai problēmu brīdi. Parasti to izmanto, lai norādītu, ka drīz notiks kaut kas slikts.

Turklāt izteiksme “Jiripoca Will Piar” tiek izmantota, lai norādītu, ka kāds drīz saskarsies ar sekām vai viņam būs jārisina problēmas.

Curiosities

Jacurutu ir ļoti svēts putns un grūti redzams. Tam ir nakts ieradumi un parasti barojas ar augļiem, sēklām un maziem kukaiņiem.

Lai arī tas nav labi zināms putns, Jacurutu spēlē svarīgu lomu sēklu izkliedēšanā un ekosistēmu uzturēšanā, kurās tā dzīvo.

Atsauces:

  • wikiaves – Jacurutu
  • infoescola – Jacurutu