Kas ir labs mājās gatavota deguna atslāņošanai

Kas ir labs mājās gatavota deguna atslāņošanai

Kam nekad nav bijis aizsērējis deguns un viņš ir cietis no elpošanas grūtībām? Deguna aizsērēšana ir izplatīta problēma, ko var izraisīt vairāku iemeslu dēļ, piemēram, saaukstēšanās, alerģijas, sinusīts, cita starpā. Par laimi, ir daži mājas risinājumi, kas var palīdzēt dabiski novadīt degunu un mazināt diskomfortu. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim ar dažām iespējām, kas šajos laikos var būt noderīgas.

1. Tvaika ieelpošana

Viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā atcelt degunu, ir tvaika ieelpošana. Šim nolūkam jūs varat vārīt ūdeni pannā un pēc tam nolieciet seju pār pannu, pārklājot galvu ar dvieli, lai izveidotu sava veida “telti”. Elpojiet tvaiku dažas minūtes, esiet piesardzīgs, lai nedeg. Tvaiks palīdz mitināt deguna ceļus un atkausēt degunu.

2. Sāls šķīdums

Sāls šķīdums ir dabiska un droša iespēja atslābināt degunu. Jūs varat pagatavot risinājumu mājās, sajaucot tējkaroti sāls glāzē silta ūdens. Pēc tam izmantojiet šļirci vai pilinātāju, lai katrai nāstrilai piemērotu dažus pilienus šķīduma. Sāls šķīdums palīdz notīrīt deguna ceļus, noņemot liekās gļotas un mazinot aizsērēšanu.

3. Zāļu tēja

Dažas augu tējas var būt noderīgas, lai atsluptu degunu. Piemēram, kumelīšu tējai ir pretiekaisuma īpašības, un tā var palīdzēt samazināt deguna sastrēgumus. Piparmētru tēja var palīdzēt atvērt elpceļus un mazināt diskomfortu. Sagatavojiet izvēlēto tēju un dzeriet to, kamēr tas ir karsti, lai iegūtu labākus rezultātus.

4. Pikants ēdiens

Pikanti pārtikas produkti, piemēram, kajenne pipari un wasabi, var palīdzēt atcelt degunu. Tas notiek tāpēc, ka šie pārtikas produkti satur kapsaicīnu, vielu, kas palīdz atšķaidīt gļotas un atvērt deguna ceļus. Lai iegūtu šo efektu, pievienojiet šķipsniņu kajennas vai wasabi.

5. Hidratācija

Hidratācija ir kritiska, lai saglabātu mitru veidu, kā mitrināt un izvairīties no aizsērēšanas. Dzeriet daudz ūdens visas dienas garumā, lai nodrošinātu labu hidratāciju. Izmantojiet arī gaisa mitrinātāju mājās, lai vide būtu mitra, it īpaši sausākajā gada mēnešos.

Ir svarīgi uzsvērt, ka šie mājas risinājumi var būt noderīgi, lai mazinātu gaismas un īslaicīgu deguna aizsērēšanu. Ja problēma saglabājas vairāk nekā nedēļu vai tai ir pievienoti citi simptomi, ieteicams meklēt medicīnisku padomu pareizai diagnozei un specifiskai ārstēšanai.