Kas ir labs ķermeņa dezinhrēšanai

Kas ir labs ķermeņa dezinhrēšanai?

Kurš nekad nepamodās ar šo sašutuma sajūtu caur ķermeni? Tā ir ļoti izplatīta situācija, un to var izraisīt vairāki faktori, piemēram, šķidrā aizture, slikta uzturs, fiziska pasivitāte, cita starpā. Bet vai jūs zinājāt, ka ir daži pasākumi, kas var palīdzēt dabiski atņemt ķermeni?

Pareiza jauda

Viens no galvenajiem pietūkuma cēloņiem ir šķidra aizture. Lai apkarotu šo problēmu, ir svarīgi uzturēt pareizu uzturu, izvairoties no pārmērīga sāls un pārstrādātiem pārtikas produktiem. Turklāt ieteicams palielināt diurētisku pārtikas produktu, piemēram, arbūzu, ananāsu, gurķu un hibiska tējas, patēriņu.

vingrinājums

Regulāra vingrošana ir kritiska arī pietūkuma apkarošanai. Fiziskā aktivitāte stimulē asinsriti un palīdz novērst liekos šķidrumus no ķermeņa. Turklāt vingrinājumi veicina labklājības hormona endorfīna izdalīšanos, kas veicina stresa un trauksmes samazināšanos, faktorus, kas var būt saistīti ar pietūkumu.

masāžas un limfātiskā kanalizācija

Masāžas un limfātiskā kanalizācija ir paņēmieni, kas palīdz izvadīt ķermeņa šķidrumus un toksīnus, veicinot pietūkuma samazināšanu. Šīs procedūras stimulē limfātisko sistēmu, kas ir atbildīga par nevēlamu vielu izvadīšanu no ķermeņa. Ir svarīgi meklēt kvalificētu profesionāli, lai veiktu šāda veida ārstēšanu.

Pareiza hidratācija

Dzeramais ūdens ir būtisks, lai ķermenis būtu hidratēts un palīdzētu novērst toksīnus. Hidratācijas trūkums var veicināt šķidrumu uzkrāšanos un sekojošo pietūkumu. Ieteicams patērēt vismaz 2 litrus ūdens dienā, bet daudzums var atšķirties atkarībā no individuālajām vajadzībām.

Izvairieties no alkohola un sodas patēriņa

Pārmērīgs alkohola un bezalkoholisko dzērienu patēriņš var veicināt ķermeņa pietūkumu. Šie dzērieni ir bagāti ar cukuru un nātriju, vielām, kas veicina šķidruma aizturi. Tāpēc ir svarīgi izvairīties no liekā patēriņa un izvēlēties veselīgākas alternatīvas, piemēram, ūdeni, dabiskās sulas un tējas.

Secinājums

Ķermeņa pietūkums var būt neērti un ietekmēt pašnovērtējumu. Par laimi, ir vienkārši pasākumi, kas var palīdzēt apkarot šo problēmu. Papildus minētajiem padomiem ir svarīgi atcerēties, ka katrs ķermenis ir unikāls un var reaģēt atšķirīgi. Ja pietūkums saglabājas vai tam pievienots citi simptomi, ieteicams meklēt medicīnisku padomu.