Kas ir labi, lai samazinātu klepu

Kas ir labs klepus samazināšanai?

Klepus ir bieži sastopams dažādu stāvokļu, piemēram, saaukstēšanās, gripas, alerģiju un elpceļu infekciju, simptoms. Tas var būt kaitinoši un neērti, izjaucot miegu un ikdienas aktivitātes. Par laimi, ir vairāki pasākumi, kas var palīdzēt samazināt klepu un mazināt simptomus. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas efektīvas iespējas.

mājas aizsardzības līdzekļi, lai samazinātu klepu

1. augu tēja: Zāļu tējas dzeršana, piemēram, kumelīšu tēja, piparmētra vai ingvers, var palīdzēt nomierināt kaklu un atbrīvot klepu.

2. Mel: medus ir pazīstams ar savām antibakteriālajām un pretiekaisuma īpašībām. Pievienojot tējkaroti medus glāzei silta ūdens vai tējas, var palīdzēt mazināt klepu.

3. dabiskie sīrupi: sīrupi, kas izgatavoti ar dabiskām sastāvdaļām, piemēram, medu, propolisu un ārstniecības augiem, var palīdzēt mazināt klepu un nomierināt rīkli.

zāles, lai samazinātu klepu

1. Antitussos: antitusīni ir zāles, kas nomāc klepu. Tie var būt noderīgi, lai mazinātu sausu un kaitinošu klepu.

2. Gaidāmi: atskaites līdzekļi palīdz atslābināt gļotas un atvieglot to izslēgšanu. Tie ir norādīti klepus gadījumos ar flegmu.

3. antihistamīni: Ja klepu izraisa alerģijas, var ieteikt antihistamīnus, lai samazinātu alerģisko reakciju un mazinātu klepu.

Kad apmeklēt ārstu

Lai arī vairums klepus gadījumu ir labdabīgi un pazūd dažās dienās, ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību, ja klepus saglabājas vairāk nekā divas nedēļas, to pavada augsts drudzis, elpas trūkums, sāpes krūtīs vai citi satraucoši simptomi.

Dažos gadījumos klepus var liecināt par smagāku stāvokli, piemēram, pneimoniju, hronisku bronhītu vai hronisku obstruktīvu plaušu slimību (HOPS).

Secinājums

Klepus var būt neērts simptoms, taču ir vairākas iespējas to mazināt un mazināt simptomus. Mājas aizsardzības līdzekļi, piemēram, augu un medus tējas, var būt efektīvi, kā arī specifiski klepus medikamenti. Tomēr ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību, ja klepus saglabājas vai to pavada citi satraucoši simptomi.