Kas ir labs krāsnī

Kas ir labs krāsnī?

Zaļums ir nepatīkama vēdera pietūkuma sajūta, ko var izraisīt vairāki faktori, piemēram, pārmērīga pārtikas uzņemšana, slikta gremošana, pārtikas nepanesamība. Lai mazinātu šo diskomfortu, ir daži pasākumi, kurus var pieņemt.

Pareiza jauda

Pareizs uzturs ir kritisks, lai izvairītos no cepeškrāsns. Ir svarīgi izvairīties no pārtikas produktiem, kas, kā zināms, izraisa tādas gāzes kā pupiņas, brokoļi, kāposti, soda, cita starpā. Turklāt ieteicams labi sakošļāt pārtiku un izvairīties no pārāk ātri ēst, jo tas var veicināt gāzes veidošanos.

gremošanas tējas

Dažas tējas var palīdzēt mazināt siltumnīcu, jo tām ir gremošanas īpašības. Kumorītes, piparmētru un fenheļa tējas ir labas iespējas. Ir svarīgi atzīmēt, ka pirms tējas patēriņa sākšanas ir jākonsultējas ar ārstu vai dietologu, it īpaši, ja jums ir kāds veselības stāvoklis.

vingrinājums

Regulāra vingrošana var palīdzēt uzlabot gremošanu un novērst krāsni. Fiziskā aktivitāte stimulē gremošanas sistēmas darbību, veicinot uzkrāto gāzu novēršanu.

Izvairieties no gāzētu dzērienu patēriņa

gāzētu dzērienu, piemēram, soda un gāzes ar gāzi, patēriņš var veicināt cepeškrāsni. Tas ir saistīts ar gāzes klātbūtni dzērienos, kas var uzkrāties gremošanas sistēmā un izraisīt diskomfortu vēderā. Tāpēc ieteicams izvairīties no šo dzērienu patēriņa.

probiotikas

Probiotikas ir dzīvi mikroorganismi, kas var palīdzēt līdzsvarot zarnu floru un uzlabot gremošanu. Tos var atrast tādos pārtikas produktos kā jogurts, kefīrs un kombucha. Tomēr pirms probiotisko patēriņa sākšanas ir svarīgi konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu.

Izvairieties no taukainu pārtikas patēriņa

Taukainus pārtikas produktus var būt grūtāk sagremot, kas var izraisīt cepeškrāsni. Tāpēc ieteicams izvairīties no pārmērīga tauku patēriņa, piemēram, ceptiem pārtikas produktiem, pārstrādātiem pārtikas produktiem un ātrās ēdināšanas.

konsultējieties ar veselības speciālistu

Ja cepeškrāsns saglabājas vai kļūst atkārtota, ir svarīgi konsultēties ar ārstu vai dietologu. Viņi varēs novērtēt jūsu lietu un norādīt vispiemērotāko ārstēšanu, lai mazinātu diskomfortu vēderā.

Īsāk sakot, lai mazinātu cepeškrāsni, ir svarīgi izmantot pareizu uzturu, izvairīties no pārtikas produktu patēriņa, kas izraisa gāzes, vingro, izvairās no gāzētu dzērienu patēriņa, patērēt probiotikas, izvairīties no taukainiem pārtikas produktiem un, ja nepieciešams, konsultējieties ar vienu veselības speciālistu.