Ko nozīmē Kardecista

Ko nozīmē Kardecista?

Termins “kardecist” attiecas uz tiem, kas seko Allana Kardec kodētajai spiritistu doktrīnai. Spiritisms ir filozofiska un reliģiska doktrīna, kas cenšas izprast gara raksturu un tās attiecības ar materiālo pasauli.

Spiritisma doktrīna

Spiritisma doktrīnu kodēja Allans Kardec, Hipolyte Léon Denizard Rivail pseidonīms, deviņpadsmitā gadsimta franču pedagogs. Kardec apkopoja un organizēja garīguma principus un mācības tādos darbos kā “Spirtu grāmata”, “nesēju grāmata” un “Evaņģēlijs saskaņā ar spiritismu”.

Spiritisms ir balstīts uz pieciem pamatprincipiem:

  • Dieva esamība;
  • Dvēseles nemirstība;
  • Komunikācija starp dzīvošanu un mirušo palīdzību, izmantojot MedionShip;
  • Cēloņu un seku likums, kas pazīstams arī kā darbības un reakcijas likums;
  • reinkarnācija.
  • Karencism raksturojums

    Kardecisti seko Allana Kardeca mācībām un tic labdarības, garīgās evolūcijas un pastāvīgu spiritistu darbu pētījumu nozīmei. Viņi arī vērtē mediķi kā komunikācijas veidu ar gariem un cenšas izprast un pielietot spiritisma principus viņu dzīvē.

    prakse un rituāli

    Kardecistiem nav īpašu rituālu, bet rīko mācību sanāksmes, lekcijas, caurlaides (enerģijas pārraide) un garīgās palīdzības darbus. Viņi arī tic intīmas reformas nozīmei, tas ir, katra indivīda morālajam un ētiskajam uzlabojumam.

    Skaidrojumi par spiritismu

    Ir svarīgi uzsvērt, ka spiritisms nav reliģija tradicionālajā izpratnē, bet gan filozofiska un zinātniska doktrīna, kas cenšas izprast gara raksturu un tās attiecības ar materiālo pasauli. Spiritismam nav obligātu dogmu vai rituālu, un katrs cilvēks var brīvi interpretēt un praktizēt mācības atbilstoši savai izpratnei.

    Turklāt spiritisms nav saistīts ar burvju praksi, burvību vai jebkādu ļaunu vienību pielūgšanas veidu. Tās galvenais mērķis ir veicināt indivīdu garīgo un morālo attīstību, kā arī kolektīvo labklājību.

    Tāpēc, būdams kardecists, ir Allana Kardec kodēto spiritisma principu un mācību pieņemšana, cenšoties izprast un pielietot šīs mācības savā ikdienas dzīvē.