Kas ir labs urīna infekcijai

Kas ir labs urīna infekcijai?

urīna infekcija, kas pazīstama arī kā urīnceļu infekcija (ITU), ir kopīgs stāvoklis, kas ietekmē miljoniem cilvēku visā pasaulē. To izraisa baktēriju klātbūtne urīnizvadkanālā, urīnpūslī vai nierēs, un tas var izraisīt neērti simptomus, piemēram, sāpju urīnu, biežas urinēšanas vajadzības un mākoņainas vai spēcīgas smakas urīns.

Dabiskas urīna infekcijas procedūras

Lai arī ir svarīgi konsultēties ar ārstu par pareizu diagnozi un pareizu ārstēšanu, ir daži dabiski līdzekļi, kas var palīdzēt mazināt simptomus un paātrināt atveseļošanos no urīna infekcijas.

1. Dzeriet daudz ūdens

Ūdens ir būtisks, lai urīnceļi būtu tīru un likvidētu baktērijas, izraisot infekciju. Dzerot daudz ūdens, palīdz atšķaidīt urīnu un palielināt urinēšanas biežumu, kas var palīdzēt novērst urīna sistēmas baktērijas.

2. Patērē dzērveņu vai dzērveņu sulu

dzērvene satur vielas, kas var palīdzēt novērst baktēriju ievērošanu urīnceļu sienās, tādējādi samazinot infekcijas risku. Dzērveņu vai dzērveņu sulas lietošana regulāri var palīdzēt novērst atkārtotas infekcijas.

3. Paņemiet probiotiskos papildinājumus

Probiotikas ir labvēlīgas baktērijas, kas var palīdzēt līdzsvarot zarnu floru un stiprināt imūnsistēmu. Probiotisko piedevu lietošana var palīdzēt novērst urīna infekcijas, stiprinot ķermeņa dabisko aizsardzību.

Medicīniska ārstēšana urīna infekcijai

Smagākos urīna infekcijas gadījumos var būt nepieciešama agresīvāka ārstēšana. Tas var ietvert antibiotiku lietošanu baktēriju novēršanai, kas izraisa infekciju. Ir svarīgi ievērot ārsta norādījumus un pabeigt visu noteikto antibiotiku kursu, pat ja simptomi pazūd iepriekš.

urīnceļu infekciju profilakse

Papildus iepriekš minētajām ārstēšanas metodēm ir daži pasākumi, kurus varat veikt, lai novērstu atkārtotas urīna infekcijas:

  • Urinēšana Drīz pēc dzimumakta, lai liktu baktērijas, kas var iekļūt urīnizvadkanālā akta laikā;
  • Pēc urinēšanas vai evakuācijas pareizi notīriet pareizi, vienmēr no priekšpuses uz aizmuguri;
  • Izvairieties no urīna turēšanas ilgu laiku;
  • Izvairieties no smaržas intīmas higiēnas produktu izmantošanas, kas var kairināt urīnizvadkanālu;
  • Uzturiet labu personīgo higiēnu, ieskaitot regulāras apakšveļas maiņu un gaismas un elpojošu drēbju izmantošanu;
  • Izvairieties no pārmērīgas antibiotiku lietošanas, kas var mainīt zarnu floras līdzsvaru un palielināt infekciju risku.
  • Noslēgumā urīna infekcija ir izplatīts stāvoklis, ko var veiksmīgi ārstēt ar pareizo dabisko līdzekļu un medicīniskās ārstēšanas kombināciju. Ir svarīgi konsultēties ar ārstu par pareizu diagnozi un pareizu ārstēšanu. Turklāt pēc profilaktiskiem pasākumiem var palīdzēt samazināt atkārtotu urīnceļu infekciju risku.