Kas ir labs pirms menstruālas spriedzes

Kas ir labs pirmsmenstruālai spriedzei?

Premenstruālā spriedze (PMS) ir fizisko un emocionālo simptomu kopums, ko daudzas sievietes piedzīvo pirms menstruālā cikla sākuma. Šie simptomi var atšķirties no gaismas līdz smagai un ietver aizkaitināmību, pietūkumu, galvassāpes, krampjus, garastāvokļa svārstības un nogurumu.

Kā mazināt PMS simptomus?

Šajā periodā ir vairāki veidi, kā mazināt PMS simptomus un uzlabot labsajūtu. Šeit ir dažas iespējas:

  • vingrinājums: Regulāras fiziskās aktivitātes var palīdzēt samazināt PMS simptomus, atbrīvot endorfīnus un uzlabot garastāvokli.
  • Veselīga ēšana: Sabalansēts uzturs, kas bagāts ar augļiem, dārzeņiem, veseliem graudiem un liesām olbaltumvielām, var palīdzēt samazināt PMS simptomus.
  • vitamīnu piedevas: Daži vitamīnu piedevas, piemēram, magnijs un B6 vitamīns, var palīdzēt mazināt PMS simptomus.
  • Alternatīvas terapijas: Terapijas, piemēram, akupunktūra, masāža un joga, var palīdzēt mazināt stresu un mazināt PMS simptomus.
  • Kad meklēt medicīnisko palīdzību?

    Lai arī lielāko daļu PMS gadījumu var pārvaldīt ar dzīvesveida un bezmaksas pārdošanas līdzekļu izmaiņām, dažos gadījumos var būt nepieciešams meklēt medicīnisko palīdzību. Ja PMS simptomi ir smagi un būtiski traucē dzīves kvalitāti, ir svarīgi konsultēties ar ārstu, lai veiktu atbilstošu novērtēšanu un ārstēšanu.


    PMS simptomi
    ārstēšana

    Ir svarīgi atcerēties, ka katra sieviete ir unikāla un var atšķirīgi reaģēt uz ārstēšanu. Tāpēc ir svarīgi meklēt medicīnisku padomu, lai atrastu labāko pieeju jūsu konkrētajai lietai.

    galvassāpes pretsāpju līdzekļu izmantošana
    krampji pretsāpju līdzekļu izmantošana un siltuma pielietojums reģionā
    aizkaitināmība un garastāvokļa svārstības hormonālā un/vai antidepresanta terapija
    pietūkums sāls samazināšana un apstrādāta pārtikas patēriņš
    nogurums pareiza atpūta un relaksējošu aktivitāšu prakse