Kas ir labs hemoroīda ārstēšanai

Kas ir labs hemoroīda ārstēšanai?

Hemoroīdi ir paplašināti un iekaisušas vēnas, kas atrodas anālajā reģionā, un tie var izraisīt diskomfortu un sāpes. Par laimi, ir pieejamas vairākas ārstēšanas iespējas, lai mazinātu simptomus un veicinātu dziedināšanu. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas no visefektīvākajām hemoroīdu ārstēšanas iespējām.

Hemorroid ārstēšanas iespējas

1. Aktuālās zāles

Aktuālu zāļu, piemēram, ziežu un krēmu lietošana, var palīdzēt mazināt niezi, sāpes un iekaisumu, ko izraisa hemoroīdi. Šīs zāles parasti satur tādas sastāvdaļas kā kortikosteroīdi, vietējie anestēzijas līdzekļi vai vazokonstrukturi.

2. Sēdekļu vannas

Sēdekļu vannas, kas pazīstamas arī kā iegremdēšanas vannas, ir efektīvs veids, kā mazināt hemoroīdu simptomus. Vienkārši piepildiet vannu ar siltu ūdeni un sēdiet uz tās apmēram 15 līdz 20 minūtes. Tas palīdz samazināt iekaisumu un veicināt dziedināšanu.

3. Diēta izmaiņas

Diēta ar šķiedrvielām var palīdzēt novērst un ārstēt hemoroīdus. Pārtika, piemēram, augļi, dārzeņi, veseli graudi un pupiņas, ir lieliski šķiedrvielu avoti. Turklāt ir svarīgi dzert daudz ūdens, lai saglabātu mīkstus izkārnījumus un atvieglotu zarnu pāreju.

4. Vingrinājumi

Regulāri vingrinājumi, piemēram, pastaigas, peldēšana un joga, var palīdzēt uzlabot asinsriti un samazināt vēnu spiedienu, kas var mazināt hemoroīdu simptomus.

Kad meklēt ārstu?

Lai arī šīs ārstēšanas iespējas var būt efektīvas lielākajai daļai cilvēku, ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību, ja simptomi saglabājas vai pasliktinās. Dažos gadījumos var būt nepieciešama specifiskāka ārstēšana, piemēram, elastīga ligācija, skleroterapija vai ķirurģija.

Secinājums

Hemoroīdi var būt neērti, taču ir pieejamas vairākas ārstēšanas iespējas, lai mazinātu simptomus un veicinātu dziedināšanu. Tēmas zāles, sēdvietu vannas, izmaiņas uzturā un vingrošana ir dažas no visefektīvākajām iespējām. Tomēr ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību, ja simptomi saglabājas vai pasliktinās.