Kas ir labs sauss klepus

Kas ir labs sausam klepam?

Sauss klepus ir izplatīts simptoms, ko var izraisīt dažādi apstākļi, piemēram, saaukstēšanās, gripa, alerģijas vai rīkles kairinājumi. To raksturo pastāvīgs klepus un bez gļotu ražošanas.

Mājas aizsardzības līdzekļi sausā klepus

Ir vairākas mājas novēršanas iespējas, kas var palīdzēt mazināt sauso klepu. Daži no tiem ietver:

  • medus sīrups: medus ir dabiskas īpašības, kas var nomierināt kaklu un mazināt kairinājumu. Sajauciet ēdamkaroti medus glāzē silta ūdens un dzeriet pirms gulētiešanas.
  • Zāļu tēja: Zāļu tējas, piemēram, kumelīte, piparmētra vai ingvera, var palīdzēt atbrīvot sausu klepu. Dzeriet tasi karstas tējas vairākas reizes dienā.
  • tvaika ieelpošana: tvaika ieelpošana var palīdzēt mitrināt elpceļus un mazināt sauso klepu. Ielieciet karstu ūdeni bļodā un noliecieties pār to, pārklājot galvu ar dvieli, lai virzītu tvaiku uz seju.
  • sausas klepus zāles

    Papildus mājas aizsardzības līdzekļiem ir arī medikamenti, kurus var izmantot sausa klepus ārstēšanai. Daži no tiem ietver:

    • prettussos: ir narkotikas, kas nomāc klepus, mazinot diskomfortu. Tos var atrast sīrupu vai planšetdatoru veidā.
    • Gaidāmi: Šīs zāles palīdz nomest gļotas un atvieglot to likvidēšanu, mazinot sauso klepu.
    • pretsāpju līdzekļi: Dažos gadījumos sauss klepus var izraisīt sāpes krūtīs. Šajos gadījumos sāpju mazināšanai var izmantot pretsāpju līdzekļus.

    Kad meklēt ārstu?

    Lai arī vairums sausa klepus gadījumu ir labdabīgi un tos var ārstēt mājās, ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību, ja klepus saglabājas vairāk nekā divas nedēļas, ja gļos ir asinis vai ja to pavada citi nopietni simptomi, Tāpat kā elpas trūkums vai augsts drudzis.

    Pirms jebkādas sausa klepus ārstēšanas, it īpaši bērniem, vecāka gadagājuma cilvēkiem vai cilvēkiem ar iepriekš pastāvošiem medicīniskiem apstākļiem, vienmēr ieteicams konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu.

    Mēs ceram, ka šī informācija jums ir bijusi noderīga. Rūpējies un labāk!