Kas ir boksa diena

Kas ir boksa diena?

Boksa diena ir tradīcija, kas notiek 26. decembrī, it īpaši angļu valodas valstīs, piemēram, Apvienotajā Karalistē, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Tās ir svētki, kas rodas Anglijā un datēti ar deviņpadsmito gadsimtu.

Boksa dienas izcelsme

Boksa dienas izcelsme datēta ar laiku, kad vietējiem un kalpiem dienu pēc Ziemassvētkiem bija pārtraukums, lai apmeklētu viņu ģimenes. Tajā dienā viņi no darba devējiem saņēma kasti ar dāvanām un pārtiku kā pateicības veidu par gada laikā sniegtajiem pakalpojumiem.

Boksa dienas tradīcijas

Lielbritānijā ir zināms, ka boksa diena ir lielisku akciju un atlaižu diena veikalos. Cilvēkiem ir ierasts izbaudīt šo dienu iepirkties un atrast labus piedāvājumus. Turklāt ir arī tradicionāli skatīties futbola spēles un zirgu skriešanās sacīkstes.

Boksa diena visā pasaulē

Citās valstīs, piemēram, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē, Boksa diena ir arī svarīgas brīvdienas. Piemēram, Kanādā ir ierasts, ka cilvēki spēlē ziemas sportu, piemēram, hokeju. Jau Austrālijā ir tradicionāli skatīties jahtu sacīkstes un piknikus pludmalēs.

Ziņkārība par boksa dienu

Ziņkārība par boksa dienu ir tāda, ka papildus akcijām un atlaidēm veikalos ir ierasts arī tajā dienā, kad cilvēki tajā dienā ziedo drēbes un pārtiku labdarības organizācijām. Tas ir veids, kā dalīties ar Ziemassvētku dāsnumu ar tiem, kam tas visvairāk vajadzīgs.

  • Boksa dienas izcelsme
  • Boksa dienas tradīcijas
  • Boksa diena visā pasaulē
  • Ziņkārība par boksa dienu

  • valsts
    tradīcijas

    Apvienotā Karaliste Lieliskas akcijas veikalos un futbola spēlēs
    Kanāda ziemas sporta prakse, piemēram, hokejs
    Austrālija jahtu un piknika sacīkstes pludmalēs
    Jaunzēlande atlaides sporta un sporta pasākumos