Kas ir Bugio

Kas ir bugio?

Bugio ir pērtiķu tips, kas pieder CIBIDS ģimenei un primātu secībai. Pazīstams arī kā Guariba, tas ir atrodams dažādos Dienvidamerikas reģionos, piemēram, Brazīlija, Argentīna, Paragvaja un Bolīvija.

Bugio raksturojums

Bugam ir dažas pārsteidzošas funkcijas, kas to atšķir no citiem pērtiķiem. Tam ir blīvs un garš mētelis, kura krāsa var atšķirties starp brūnu, melnu un sarkanu. Turklāt vīriešiem galvas augšdaļā ir kaulu cekuls, kas viņiem dod unikālu aspektu.

Šiem pērtiķiem ir arī prehensilas aste, tas ir, viņi var turēt priekšmetus un pakārties uz zariem, izmantojot asti kā sava veida “roku”. Tas atvieglo pārvietošanos un ēdienu meklēšanu kokos.

Pārtika un uzvedība

Bugio ir zālēdāju dzīvnieks, tas ir, tā uzturs galvenokārt balstās uz lapām, augļiem, ziediem un sēklām. Viņi parasti barojas ar koku galiem, kur atrod lielāko daļu pārtikas.

Attiecībā uz izturēšanos Bugos ir sociālie dzīvnieki un dzīvo ģimenes grupās, kuru vada dominējošais vīrietis. Viņi sazinās, izmantojot augstas vokalizācijas un īpašības, kuras var dzirdēt lielos attālumos.

saglabāšana un draudi

Diemžēl bugai draud izmiršana, pateicoties tā dabiskā dzīvotnes iznīcināšanai, nelikumīgām medībām un dzīvnieku tirdzniecībai. Meža teritoriju zaudēšana un ekosistēmu sadrumstalotība ir galvenie faktori, kas veicina šo pērtiķu populācijas samazināšanos.

Lai saglabātu primātu bougu un citus primātus, ir svarīgi izveidot aizsargātas teritorijas, apkarot dzīvnieku tirdzniecību un palielināt izpratni par bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas nozīmi.

Ziņkārības par bugu

  • Bugu uzskata par lielāko pērtiķi Dienvidamerikā, un tas var izmērīt līdz 1 metru augsts un sver apmēram 10 kg.
  • Viņa zinātniskais nosaukums ir Alouatta, kas latīņu valodā nozīmē “kliegt”, atsaucoties uz šo dzīvnieku raksturīgajām vokalizācijām.
  • Bugos ir zināms, ka tie ir teritoriālisti dzīvnieki un aizstāv viņu teritoriju, izmantojot vokalizācijas un parādot kaulu crest.
  • Atsauces:

  • icmbio-chico Mendes institūts biodiversitātes konservēšanai
  • nacionālā geogrāfiskā brazīlija