Ko nozīmē leģions

Ko nozīmē leģions?

Vārds “leģions” cēlies latīņu valodā “legio” un nozīmē lielu cilvēku grupu, ko parasti organizē militāriem mērķiem. Vēsturiskajā kontekstā leģions bija militāra vienība, kas sastāv no romiešu karavīriem.

leģions reliģiskajā kontekstā

Reliģiskajā kontekstā vārds “leģions” tiek izmantots arī, lai atsauktos uz garu vai dēmonu grupu. Šī atsauce parasti ir atrodama Bībelē, konkrētāk, Jaunajā Derībā, ziņojumā par cilvēka dēmonisko valdījumu Gadarā.

Saskaņā ar Bībeles pārskatu Jēzus atrada cilvēku, kam pieder dēmonu leģions. Šie dēmoni lūdza tikt nosūtīti uz cūku ganāmpulku, ko Jēzus atļāva. Pēc tam cūkas izmeta klints un nomira.

leģions kā sinonīms lieliem daudzumiem

Papildus reliģiskajai un militārajai nozīmei vārdu “leģions” var izmantot arī kā sinonīmu ar lielu daudzumu vai skaitu. Piemēram, mēs varam teikt, ka cilvēkam ir fanu leģions, kas norāda, ka viņiem ir daudz cienītāju.

Vēl viens piemērs ir tad, kad mēs atsaucamies uz problēmu leģionu, norādot, ka ir daudz jautājumu, kas jāatrisina.

zinātkāre:

Izpausme “Urban Legion” ir pazīstama kā slavenās Brazīlijas rokgrupas nosaukums, kuru veido Renato Russo, Dado Villa-Lobos un Marcelo Bonfá. Grupas vārdu iedvesmoja termina “Urban Legion” bezmaksas tulkojums, kas nozīmē “pilsētas leģions”.

  • Leģions militārajā kontekstā
  • Leģions reliģiskajā kontekstā
  • Leģions kā sinonīms lieliem daudzumiem

  • konteksts
    Nozīme

    Atsauce: tiešsaistes vārdnīca

    militārais Romas karavīru grupa
    reliģiozs stipro alkoholisko dzērienu vai dēmonu grupa
    vispārējs liels daudzums vai skaitlis