Kas ir Candida Auris un kādi ir simptomi

Kas ir Candida Auris un kādi ir simptomi?

Candida Auris ir sēnītes veids, kas cilvēkiem var izraisīt nopietnas infekcijas. Šāda veida Candida pirmo reizi tika atklāta 2009. gadā, un tā ir kļuvusi par aizvien pieaugošu bažu veselības jomā.

Candida auris infekcijas simptomi

Candida Auris infekcijas simptomi var atšķirties atkarībā no skartās ķermeņa daļas. Tomēr daži izplatīti simptomi ir:

  • drudzis: drudzis ir viens no visbiežāk sastopamajiem Candida Auris infekcijas simptomiem. Var būt noturīgs un nereaģēt uz pretdurētiskiem medikamentiem.
  • Nogurums: Candida Auris infekcija var izraisīt intensīvu un pastāvīgu nogurumu.
  • Sāpes: Sāpes var būt dažādās ķermeņa daļās, atkarībā no infekcijas atrašanās vietas.
  • Ādas bojājumi: Dažos gadījumos Candida Auris var izraisīt ādas bojājumus, piemēram, izsitumus vai nedziedināt brūces.

Candida Auris infekcijas ārstēšana

Candida Auris infekcijas ārstēšana var būt izaicinoša, jo šī sēne ir uzrādījusi izturību pret daudziem izplatītiem pretsēnīšu medikamentiem. Tomēr ir pieejamas ārstēšanas iespējas, piemēram, jaudīgākas pretsēnīšu un zāļu kombinācijas.

Candida Auris infekcijas profilakse

Lai novērstu Candida Auris infekciju, ir svarīgi ievērot labu higiēnas praksi, piemēram, regulāri mazgāt rokas ar ziepēm un ūdeni, it īpaši pirms ēšanas un vannas istabas lietošanas. Turklāt ir svarīgi uzturēt tīru un dezinficētu slimnīcu un dzīvojamo vidi.

Secinājums

Candida Auris ir satraucoša sēnīte, kas cilvēkiem var izraisīt nopietnas infekcijas. Ir svarīgi apzināties simptomus un meklēt pienācīgu ārstēšanu, ja ir aizdomas par infekciju. Turklāt, lai izvairītos no šīs sēnes izplatības, ir kritiska profilakse, izmantojot labu higiēnas praksi.