Kas ir kanonisks

Kas ir kanonisks?

Kanoniskie tagi ir HTML elementi, kas palīdz norādīt meklētājprogrammas, kāda ir lapas vai satura iecienītākā versija. Tie tiek izmantoti, lai izvairītos no satura dublikāta un tieša trafika uz pareizo lapu.

Kā darbojas kanoniski tagi?

Lapas HTML kodā tiek ievietoti kanoniski tagi un norāda, kurš kanoniskais URL, ti, vēlamā lapas versija. Kad meklētājprogramma atrod kanonisku tagu, viņš saprot, ka šī ir galvenā versija, un pētniecības rezultātos vajadzētu būt par prioritāti.

Piemēram, ja vietnei ir vairākas vienas lapas versijas, piemēram, HTTP versija un cita HTTPS, varat izmantot kanonisko tagu, lai norādītu, kura versija ir. Tādējādi meklētājprogrammas novirzīs trafiku uz pareizo versiju.

Kanonisko tagu ieguvumi

Pareiza kanonisko tagu izmantošana sniedz vairākas priekšrocības vietnei vai lapai, piemēram:

  • Izvairieties no satura dublikāta;
  • Uzlabot indeksāciju meklētājprogrammās;
  • novirzīt trafiku uz pareizo lapu;
  • Uzlabot lietotāja pieredzi;
  • Palieliniet nozīmi pētījumu rezultātos.

Kā ieviest kanona tagus?

Lai lapā ieviestu kanoniskos tagus, dokumenta sadaļā ir jāpievieno šāds HTML kods:


& Lt; saite rel = “canonical” href = “url_da_pagina_canonica” /& gt;

Nomainiet “url_da_pagina_canonica” ar lapas URL, kuru vēlaties definēt kā kanoniku. Ir svarīgi nodrošināt, ka kanoniskais URL ir derīga un pieejama satura versija.

Turklāt ir svarīgi atcerēties, ka kanoniskie tagi jāpievieno tikai lapām, kurām ir satura dublikāts vai alternatīvas versijas. Nav nepieciešams pievienot kanonisko tagu visās vietnes lapās.

Secinājums

Kanoniskie tagi ir svarīgi elementi, lai izvairītos no satura dublikāta un tieša trafika uz pareizo lapu. Pareizi izmantojot kanonu tagus, ir iespējams uzlabot indeksēšanu meklētājprogrammās un piedāvāt labāku pieredzi lietotājiem.