Kas ir gaļa ar spazmu

Kas ir gaļa ar spazmu?

Gaļa ar spazmu, kas pazīstama arī kā PSE gaļa (bāla, mīksta un eksudatīva), ir termins, ko izmanto pārtikas rūpniecībā, lai aprakstītu stāvokli, kurā cūkgaļai, vistas vai zivīm ir nevēlamas īpašības.>

gaļas īpašības ar spazmu

Gaļai ar spazmu raksturo bāla, ti, tai ir vieglāka nekā parastā krāsā. Turklāt tas ir mīksts pieskārienam un eksudatīvam, kas nozīmē, ka tas gatavošanas laikā izdala pārmērīgu šķidruma daudzumu.

Šīs īpašības ir bioķīmiskā procesa rezultāts, kas notiek dzīvnieka muskuļos pēc kaušanas. Muskuļu spazmu, kas nosaka stāvokli, izraisa liekā pienskābes izdalīšanās, kas maina gaļas olbaltumvielu struktūru.

Ietekme uz gaļas kvalitāti

Gaļa ar spazmu negatīvi ietekmē galaprodukta kvalitāti. Papildus mazāk pievilcīga izskata pasniegšanai tam var būt arī bloķētāka tekstūra un mazāk izteikta aromāts.

Šīs nevēlamās īpašības var ietekmēt patērētāju pieņemšanu un pasliktināt ražotāja vai iestādes reputāciju, kas pārdod gaļu ar spazmu.

Profilakse un kontrole

Lai novērstu gaļu ar spazmu, ir svarīgi pieņemt labu dzīvnieku pārvaldību un kaušanas praksi. Piemēram, stress pirms gaisa var palielināt šī stāvokļa iespējamību.

Turklāt ir svarīgi nodrošināt pareizu gaļas atdzišanu pēc kaušanas, jo ļoti zema temperatūra var dot priekšroku gaļas attīstībai ar spazmu.

Secinājums

Gaļa ar spazmu ir nevēlams stāvoklis, kas ietekmē cūkgaļas, vistas vai zivju kvalitāti. To raksturo bāls, mīksts un eksudatīvs, kas var sabojāt galaprodukta izskatu, faktūru un garšu.

Lai nodrošinātu patērētāju apmierinātību un ražotāju reputāciju, ir svarīgi novērst gaļas rašanos ar spazmu. Tāpēc ir svarīgi pieņemt labu dzīvnieku pārvaldības un kaušanas praksi, kā arī nodrošināt pareizu gaļas atdzišanu.