Ko es domāju

ko nozīmē “li”?

Kad mēs sērfojam internetā, ir ierasts sastapties ar dažādiem HTML elementiem, piemēram, “Li”. Bet vai jūs zināt, ko nozīmē šis elements?

“Li” ir “saraksta vienības” saīsinājums, kas portugāļu valodā nozīmē “saraksta vienums”. To izmanto, lai HTML dokumentā izveidotu pasūtītu vai neprecētu sarakstu.

saraksta veidi

Ir divi galvenie sarakstu veidi, kurus var izveidot, izmantojot elementu “li”:

Ordered Listes

Sakārtoti saraksti ir tie, kuros vienumi ir numurēti vai kuriem ir kāds īpašs pasūtījums. Lai izveidotu pasūtītu sarakstu, mēs izmantojam “OL” elementu (“Ordored List” saīsinājumu) kopā ar elementu “Li”. Skatīt piemēru:

  • 1. punkts
  • 2. punkts
  • 3. postenis
  • Šajā piemērā saraksta vienumi tiek numurēti automātiski.

    bezpārvaldes saraksti

    Nevēlošie saraksti ir tie, kuros priekšmetiem nav noteikta pasūtījuma. Lai izveidotu neprecētu sarakstu, mēs izmantojam “elementu” LU “(” nesakārtota saraksta “) saīsinājums kopā ar elementu” Li “. Skatīt piemēru:

    • Vienums a
    • Vienums B
    • Vienums C

    Šajā piemērā saraksta vienumi ir apzīmēti ar lodes simbolu (punkts).

    Pareizi izmantojot “li”

    Lai pareizi izmantotu elementu “li”, ir svarīgi atcerēties, ka tam vienmēr jābūt saraksta elementam neatkarīgi no tā, vai tas nav pasūtīts.

    Turklāt, lai izveidotu sarežģītākas struktūras, piemēram, tabulas, ir iespējams izmantot citus elementus kopā ar “Li”. Piemēram:


    vārds
    vecums

    Šajā piemērā mēs izmantojam “Li” tabulas šūnās, lai izveidotu vārdu un vecumu sarakstu.

    Secinājums

    Elements “Li” tiek izmantots, lai izveidotu sarakstu vienumus HTML dokumentā. To var izmantot kopā ar citiem elementiem, lai izveidotu sarežģītākas struktūras, piemēram, tabulas. Ir svarīgi atcerēties, ka “Li” vienmēr jābūt saraksta elementam, neatkarīgi no tā, vai to pasūtīt.

    Es ceru, ka šis raksts ir noskaidrojis elementa “Li” nozīmi un izmantošanu! Ja jums ir kādi jautājumi, atstājiet to komentāros.

    João 25
    maria 30