Kas ir skurstenis

Kas ir skursteņi?

Skāpuļi ir struktūras, ko izmanto ēkās izplūdes gāzēm no sadegšanas procesiem. Viņi ir atbildīgi par gāzu izvešanu no vides, izvairoties no dūmu un citu piesārņotāju uzkrāšanās ēkās.

Chaminés operācija

skurstekļi darbojas caur konvekcijas principu. Kad rodas degviela, piemēram, malka, ogles vai gāze, iegūtās karstās gāzes palielinās, pateicoties blīvuma atšķirībai no apkārtējā gaisa. Šīs gāzes veic skurstenis uz ārpusi, kur tās izkliedējas atmosfērā.

Lai nodrošinātu pareizu skursteņu darbību, ir svarīgi, lai tie tiktu izmērīti pēc izsmelto gāzu daudzuma. Turklāt, lai izvairītos no toksisku gāzu noplūdes, ir nepieciešams labs blīvējums starp skursteni un iekšējo vidi.

skursteņu veidi

Ir dažādi skursteņu veidi, kas atšķiras atkarībā no izmantotās degvielas veida un vides īpašībām, kur tie tiks uzstādīti. Daži piemēri ir:

  • Mūra skursteņi: būvēti ar ķieģeļiem un javu, ir visizplatītākās mājās;
  • Metāla skursteņi: izgatavoti no nerūsējošā tērauda, ​​tiek vairāk izmantoti nozarēs un uzņēmumos;
  • Saliekamie skursteņi: ražoti rūpnīcās un salikti uzstādīšanas vietā;
  • Rūpnieciskie skursteņi: izmanto lielās nozarēs, ir īpašas izmēri un īpašības.

SKAIDROJUMU SPĒLĒŠANA

Scimnejiem ir galvenā loma vides drošībā un ērtībā, kurā tie ir uzstādīti. Papildus tam, lai nodrošinātu atbilstošu gāzu izsīkumu, tās arī veicina ugunsgrēka novēršanu un samazina gaisa piesārņojumu.

Ir svarīgi uzsvērt, ka skursteņu regulāra uzturēšana ir būtiska, lai nodrošinātu to pareizu darbību. Periodiska tīrīšana novērš atkritumu uzkrāšanos un gāzes pārejas aizsprostojumu.

Curiosities on Chaminés

Dažas interesantas zinātkāres par skursteņiem ir:

  • Augstākais skurstenis pasaulē atrodas Ekibastuz pilsētā Kazahstānā un ir 419,7 metru augsts;
  • Sāpātāji ir atrodami dažādos arhitektūras stilos, piemēram, gotikā, renesansē un baroka stilā;
  • Dažās valstīs, piemēram, Apvienotajā Karalistē, Ziemassvētkos ir ierasts ar tradīciju “tīrīt skursteni”, lai nodrošinātu, ka Ziemassvētku vecītis var ienākt mājās;
  • Skāpuļi tiek izmantoti arī sildīšanas sistēmās, piemēram, kamīnos un koka krāsnīs.
  • Īsāk sakot, skursteņi ir būtiskas struktūras gāzu izplūdes gāzēm no sadegšanas procesiem. Viņi garantē vides drošību un ērtības un veicina gaisa piesārņojuma samazināšanu.