Kas ir Chlamydia trachomatis

Kas ir Chlamydia trachomatis?

Chlamydia trachomatis ir gramnegatīvas baktērijas, kas izraisa vienu no visbiežāk sastopamajām seksuāli transmisīvajām slimībām pasaulē. Šī infekcija var ietekmēt gan vīriešus, gan sievietes, un to galvenokārt pārnēsā ar neaizsargātu seksu.

Chlamydia trachomatis infekcijas simptomi

Chlamydia trachomatis infekcijas simptomi dažādiem cilvēkiem var atšķirties. Daudzos gadījumos infekcija ir asimptomātiska, ti, tai nav redzamu simptomu. Tomēr, kad ir simptomi, tie var ietvert:

  • Nenormāla izlāde ar urīnizvadkanālu vai maksts;
  • Sāpes vai dedzināšana, urinējot;
  • sāpes vēderā;
  • Sāpes seksuālo attiecību laikā;
  • Asiņošana starp menstruāliem periodiem (sievietēm);
  • Sāpes sēkliniekos (vīriešos).

Diagnoze un ārstēšana

Chlamydia trachomatis infekcijas diagnoze tiek veikta, izmantojot laboratorijas testus, piemēram, urīna vai dzimumorgānu tamponu paraugu analīze. Ir svarīgi pēc iespējas ātrāk veikt diagnozi, jo neārstēta infekcija var izraisīt nopietnas komplikācijas, piemēram, iegurņa iekaisuma slimības, neauglību un ārpusdzemdes grūtniecību.

Chlamydia trachomatis infekcijas ārstēšana tiek veikta ar specifiskām antibiotikām, kuras noteikusi ārsts. Ir svarīgi pareizi ievērot ārstēšanu un informēt visus nesenos seksuālos partnerus, lai tos varētu pārbaudīt un ārstēt, izvairoties no infekcijas izplatības.


Chlamydia trachomatis
Papildu informācija

analīze

pārraide caur neaizsargātām seksuālajām attiecībām
simptomi patoloģiska izdalīšanās, sāpju urinēšana, sāpes vēderā, cita starpā
diagnoze urīna paraugu vai dzimumorgānu tamponu
ārstēšana antibiotikas, kuras izrakstījušas ārsts