Kas ir fluoksetīna hidrohlorīds

Kas ir fluoksetīna hidrohlorīds?

Fluoksetīna hidrohlorīds ir antidepresants, kas pieder serotonīna atpakaļsaistes (SSR) selektīvo inhibitoru klasei. To izmanto depresijas ārstēšanā, obsesīvi kompulsīvos traucējumos (OCD), vispārinātos trauksmes traucējumos (TAG), panikas traucējumos un nervu bulīmijā.

Kā darbojas fluoksetīna hidrohlorīds?

Fluoksetīna hidrohlorīds darbojas smadzenēs, palielinot serotonīna pieejamību – neirotransmiteru, kas ir atbildīgs par garastāvokļa regulēšanu. Inhibējot serotonīna atpakaļsaistīšanu, fluoksetīns palīdz uzlabot depresijas un citu saistīto traucējumu simptomus.

Kādas ir fluoksetīna hidrohlorīda blakusparādības?

Visbiežākās fluoksetīna hidrohlorīda blakusparādības ir slikta dūša, bezmiegs, miegainība, reibonis, sausa mute un apetītes izmaiņas. Retākos gadījumos var rasties nopietnas blakusparādības, piemēram, alerģiskas reakcijas, domas par pašnāvību, krampjiem un asiņošanas problēmām.

Kā ņemt fluoksetīna hidrohlorīdu?

Fluoksetīna hidrohlorīds jāņem saskaņā ar recepti. Parasti ieteicamā sākotnējā deva ir 20 mg dienā, un to var pielāgot atbilstoši pacienta reakcijai. Ir svarīgi ievērot ārsta vadlīnijas un nepārtraukt zāļu lietošanu, nekonsultējoties ar veselības aprūpes speciālistu.

Vai fluoksetīna hidrohlorīds ir piemērots visiem depresijas gadījumiem?

Nr. Fluoksetīna hidrohlorīds ir tikai viena no narkotikām, kas pieejama depresijas ārstēšanai. Piemērotākā antidepresanta izvēle jāveic ārstam, ņemot vērā pacienta profilu un simptomu smagumu.

  • Depresija
  • Obsesīvi kompulsīvi traucējumi (OCD)
  • Ģeneralizēti trauksmes traucējumi (TAG)
  • Panikas traucējumi
  • Bulimia nervosa

  • Medicīnas nosaukums
    terapeitiskā klase
    indikācijas

    fluoksetīna hidrohlorīds selektīvs serotonīna atpakaļsaistes inhibitors (SSRS) depresija, OCD, tagu, panikas traucējumi, nervu bulīmija
    Citi antidepresanti dažādas klases depresija un citi saistīti traucējumi