Kas ir debetkartes CVV kods

Kas ir debetkartes CVV kods?

CVV kods (kartes vērtība) ir trīsdigitācijas drošības numurs, kas atrodas debetkartes aizmugurē. To izmanto kā papildu drošības pasākumu tiešsaistes vai tālruņa darījumu laikā, kur karte nav fiziski.

Kā darbojas CVV kods?

CVV kodu ģenerē kartes emitents un tas ir ekskluzīvs katrai kartei. To izmanto, lai pārbaudītu, vai kartes turētājs veic darījumu, jo tas ir skaitlis, kas nav magnētiskās joslas vai kartes mikroshēmā.

Veicot pirkumu tiešsaistē vai pa tālruni, jums tiek lūgts ievadīt kartes numuru, derīguma termiņu un CVV kodu. Šī informācija tiek izmantota, lai pārbaudītu kartes autentiskumu un nodrošinātu, ka karšu pārvadātājs veic darījumu.

Kāpēc CVV kods ir svarīgs?

CVV kods ir papildu drošības pasākums, lai aizsargātu patērētājus pret krāpšanu. Tā kā tas nav fiziski klāt uz kartes, krāpniekiem ir grūtāk iegūt šo numuru un to nepareizi izmantot.

Turklāt CVV kods tiek izmantots, lai pārbaudītu, vai karti ir pārvadātājs darījumu laikā, kad karte nav fiziski klāt, piemēram, pirkumi tiešsaistē. Tas palīdz samazināt krāpniecisku darījumu risku.

Kā debetkartē atrast CVV kodu?

CVV kods atrodas debetkartes aizmugurē pie magnētiskās joslas. Tas sastāv no trim cipariem un parasti tiek iespiests treknrakstā. CVV kodu var atrast tieši zem kartes numura.

Ir svarīgi atzīmēt, ka CVV kodu nevajadzētu koplietot ar nevienu, jo tas ir konfidenciāls un izmantots informācija, lai pārbaudītu kartes autentiskumu darījumu laikā.

  • Meklējiet debetkartes dzejoli;
  • Atrodiet apgabalu, kurā magnētiskā svītra ir iespiesta;
  • Tieši zem kartes numura jūs atradīsit CVV kodu;
  • Tas sastāv no trim cipariem un parasti ir treknrakstā.

  • debetkarte
    CVV kods

    vīza 3 cipari
    mastercard 3 cipari
    American Express 4 cipari