Kas ir Kolibri

Kas ir Kolibri?

Kolibri, kas pazīstams arī kā Beija-Flor, ir mazs, krāsains putns, kas pieder Trochilidae ģimenei. Ir vairāk nekā 300 Kolibra sugu, kas galvenokārt atrodamas Amerikā, no Alask līdz ugunsgrēka zemei.

Kolibris

raksturlielumi

Colibris ir pazīstams ar savu spēju lidot atpakaļ un pagriezties gaisā, pateicoties straujajiem spārniem un paātrinātajai sirdsdarbībai. Tie ir mazākie putni pasaulē, kuru izmēri ir no 5 līdz 20 centimetriem.

Šiem putniem ir spilgtas un krāsainas spalvas, kas dažādos veidos atspoguļo gaismu, radot zaigojošu efektu. Tēviņiem parasti ir dzīvāku krāsu nekā mātītēm, jo ​​viņi izmanto šīs krāsas, lai piesaistītu partnerus un aizstāvētu teritorijas.

Pārtika un reprodukcija

Colibris barojas galvenokārt uz ziedu nektāra, izmantojot to garās valodas, lai iegūtu šķidrumu. Viņi arī patērē mazus kukaiņus un zirnekļus, lai iegūtu papildu olbaltumvielas uzturā.

Kolibra reprodukcija ir interesanta, jo mātīte ir atbildīga par ligzdas celtniecību un olu inkubēšanu vien. Tas parasti dēj divas olas un šokē tās apmēram divas nedēļas. Kucēni ir dzimuši bez sodiem un viņus baro māte, līdz viņi var lidot un baroties vieni.

Curiosities par Colibris

  • Kolibris var pārspēt spārnus 50 līdz 80 reizes sekundē.
  • Dažas Kolibra sugas spēj migrēt lielus attālumus, pārvietojoties tūkstošiem kilometru.
  • Kolibrī ir ārkārtīgi ātra metabolisms, ļaujot viņiem ilgstoši lidot bez atpūtas.
  • Šiem putniem ir lieliska redze un tie var redzēt krāsas, kuras cilvēki nevar redzēt.
  • Kolibrisa saglabāšana

    Neskatoties uz viņu skaistumu un nozīmi ziedu apputeksnēšanai, Kolibra draudiem ir viņu dabiskajā dzīvotnē. Biotopu iznīcināšana, piesārņojums un klimata pārmaiņas ir daži no galvenajiem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras šie putni.

    Ir svarīgi veikt pasākumus, lai aizsargātu kolibru un to vidi, piemēram, ziedu stādīšanu, kas piesaista šos putnus, izvairās no pesticīdu lietošanas un savvaļas dzīvnieku saglabāšanas organizāciju atbalstīšanas.

    Secinājums

    Colibri ir aizraujošs putns, kas pazīstams ar spēju lidot atpakaļ un krāsaino skaistumu. Šiem putniem ir nozīmīga loma ziedu apputeksnēšanā un tie ir savvaļas dzīvnieku daudzveidības un pielāgošanās spējas piemērs.

    Mums jānovērtē un jāaizsargā kolibris, nodrošinot, ka viņiem ir veselīga vide, lai dzīvotu un plaukst.