Kas ir dziļi

Kas ir ar dziļi?

Deep Coma ir ilgstošas ​​un dziļas bezsamaņas stāvoklis, kurā persona nereaģē uz ārējiem stimuliem un kurai nav nozīmīgas smadzeņu aktivitātes. To uzskata par smagu veselības stāvokli, un to var izraisīt dažādi medicīniski apstākļi, piemēram, smaga galvas trauma, insults, saindēšanās ar narkotikām vai alkoholu.

dziļas komas

cēloņi

Dziļo komu var izraisīt nopietni smadzeņu ievainojumi, piemēram, galvas trauma, smadzeņu asiņošana vai insults. Turklāt citi medicīniski stāvokļi, piemēram, encefalīts, meningīts, smadzeņu audzēji, saindēšanās ar narkotikām vai alkoholu, var izraisīt šo bezsamaņas stāvokli.

dziļas komas

simptomi

Dziļi komas simptomi ir reakcijas neesamība uz ārējiem stimuliem, piemēram, sāpēm, skaņu vai gaismu. Personai nav arī nozīmīgas smadzeņu aktivitātes, ko var apstiprināt ar medicīniskām pārbaudēm, piemēram, elektroencefalogrammu (EEG).

dziļa komas ārstēšana

Dziļā komas ārstēšana ir atkarīga no pamatā esošā iemesla. Smadzeņu bojājumu gadījumā var būt nepieciešama operācija, lai mazinātu intrakraniālo spiedienu vai noņemtu asins recekļus. Turklāt ir svarīgi saglabāt pacienta svarīgo signālu stabilitāti un sniegt pienācīgu medicīnisku atbalstu.

dziļas komas prognoze

Dziļās komas prognoze mainās atkarībā no smadzeņu traumas cēloņa un apmēra. Dažos gadījumos var notikt pilnīga atveseļošanās, bet citos gadījumos var būt pastāvīgi smadzeņu bojājumi. Pacientam ir svarīgi saņemt specializētu medicīnisko aprūpi un atbilstošu rehabilitāciju, lai maksimāli palielinātu viņu atveseļošanās iespējas.

  • Smagi smadzeņu ievainojumi
  • Stroke
  • Saindēšanās ar narkotikām vai alkoholu
  • Encefalīts
  • meningīts
  • Smadzeņu audzēji

  • cēloņi
    simptomi
    ārstēšana

    smagi smadzeņu bojājumi nav reakcijas uz ārējiem stimuliem operācija, medicīniskais atbalsts
    insults Nozīmīgas smadzeņu aktivitātes neesamība pamatā esošā cēloņa ārstēšana
    saindēšanās ar narkotikām vai alkoholu Nozīmīgas smadzeņu aktivitātes neesamība medicīniskā uzraudzība un atbalsts