Kas tiek svinēts 31. martā

Kas tiek svinēts 31. martā?

31. martā tiek svinēta veselības un uztura diena. Šī datuma mērķis ir likt cilvēkiem apzināties veselīga un sabalansēta uztura uzturēšanu, kā arī veicināt regulāru vingrošanu.

Veselības un uztura nozīme

Veselība un uzturs ir būtisks labklājībai un dzīves kvalitātei. Pareiza uzturs kopā ar fizisko aktivitāšu praksi veicina slimības novēršanu, imūnsistēmas stiprināšanu, veselīga svara saglabāšanu un ķermeņa pareizu darbību veicināšanu.

Veselīga uztura Ēnis

Veselīgs uzturs ir tāds, kas ietver dažādus pārtikas produktus, piemēram, augļus, dārzeņus, dārzeņus, veselus graudus, liesus olbaltumvielas un labus taukus. Ir svarīgi izvairīties no pārmērīga pārstrādātu pārtikas produktu patēriņa, bagāta ar cukuriem, piesātinātiem taukiem un nātriju.

vingrinājumi

Regulārai vingrinājumam ir daudz ieguvumu veselībai, piemēram, muskuļu stiprināšana, sirds un asinsvadu spēju uzlabošana, izvietojuma palielināšana un stresa samazināšana. Ieteicams veikt vismaz 150 minūtes mērenas fiziskās aktivitātes nedēļā.

Veselības un uztura diena

Veselības un uztura diena ir iespēja pārdomāt ēšanas paradumus un veselīga dzīvesveida pieņemšanas nozīmi. Tas ir datums, kura mērķis ir informēt iedzīvotājus par nepieciešamību rūpēties par veselību un novērtēt sabalansēto uzturu.

  • Veselīga ēšana
  • Fiziskie vingrinājumi
  • Slimību profilakse
  • labsajūta

  • Veselīgas ēšanas ieguvumi
    Fizisko vingrinājumu ieguvumi

    atsauce

    sirds un asinsvadu veselības uzlabošana palielināta dispozīcija
    imūnsistēmas nostiprināšana Stresa samazināšana
    veselīga svara uzturēšana Miega kvalitātes uzlabošana