Kas tiek svinēts 18. aprīlī

Kas tiek svinēts 18. aprīlī?

18. aprīlī tiek svinēta nacionālās bērnu grāmatu diena. Šis datums tika izvēlēts par godu Brazīlijas rakstnieka Monteiro Lobato dzimšanai, kurš tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem bērnu literatūras autoriem valstī.

Monteiro lobato un viņa ieguldījums bērnu literatūrā

Monteiro Lobato dzimis 1882. gada 18. aprīlī Taubatē pilsētā Sanpaulu. Viņš bija Brazīlijas rakstnieks, redaktors un uzņēmējs, kas galvenokārt bija pazīstams ar saviem darbiem, kuru mērķis ir bērniem.

Lobato bija atbildīgs par ikonisko rakstzīmju izveidi Brazīlijas literatūrā, piemēram, Emilia auduma lelle, Sabugosa Viscount un Yellow Picapau vietne. Viņu stāsti ir apburti bērnu paaudzes un joprojām ir ļoti populāri līdz šai dienai.

Bērnu literatūras nozīme

Bērnu literatūrai ir galvenā loma bērnu attīstībā. Papildus iztēles un radošuma stimulēšanai bērnu grāmatas arī palīdz veidot vārdu krājumu, valodas attīstību un kritiskās domāšanas veidošanu.

Ar stāstiem bērni var uzzināt par vērtībām, emocijām, dažādām kultūrām un dažādas tēmas, kas svarīgas viņu izaugsmei. Turklāt lasīšana ir arī veselīgas izklaides veids, ko var dalīt ģimenē.

Kā svinēt nacionālās bērnu grāmatu dienu?

Ir vairāki veidi, kā svinēt nacionālās bērnu grāmatu dienu. Viens no tiem ir lasīt bērniem neatkarīgi no tā, vai tas ir mājās, skolā vai bibliotēkās. Tā ir iespēja uzrādīt jaunus stāstus un varoņus, pamodinot garšu, lai lasītu.

Cita starpā ir iespējams arī organizēt aktivitātes, kas saistītas ar bērnu literatūru, piemēram, stāstu stāstīšana, teātri, rakstīšanas un ilustrācijas darbnīcas. Svarīgi ir veicināt bērnu kontaktu ar grāmatām un stimulēt iztēli.

  • Lasīt bērniem;
  • Organizējiet aktivitātes, kas saistītas ar bērnu literatūru;
  • Apmeklējiet bibliotēkas un grāmatnīcas;
  • Runājiet par lasīšanas nozīmi;
  • Veiciniet rakstīt un ilustrēt.

  • aktivitātes, lai atzīmētu nacionālās bērnu grāmatu dienu

    Uzziniet vairāk par nacionālo bērnu grāmatu dienu

    Avots: www.example.com












    Stāstu stāstīšana
    teātri
    Rakstīšanas un ilustrācijas darbnīcas
    Bibliotēku un grāmatnīcu apmeklējumi