Kas tiek svinēts 25. aprīlī

Kas tiek svinēts 25. aprīlī?

25. aprīlī Portugālē tiek svinēta Liberty Day. Šis datums iezīmē Melngalvju revolūciju – militāru kustību, kas notika 1974. gadā un izbeidza diktatūru, kas valdīja valsti kopš 1926. gada.

krustnagliņu revolūcija

Krustņu revolūcija bija militāra kustība, kuru vadīja bruņoto spēku kustība (MFA), kas sākās rītausmā 1974. gada 25. aprīlī. Galvenais mērķis bija gāzt Estado Novo diktatorisko režīmu, kuru vadīja António de Oliveira Salazar un vēlāk, Marcelo Caetano.

Kustību iezīmēja virkne koordinētu darbību, piemēram, stratēģisko punktu okupācija valstī, radioaparātu un televizoru uzņemšana un politieslodzīto atbrīvošana. Portugāles iedzīvotāji ir ievērojuši demonstrācijas un protestus, atbalstot militāros spēkus un pieprasot režīma krišanu.

Diktatūras beigas

Blackhead revolūcija bija veiksmīga, un tā rezultātā tika iegūts diktatoriskā režīma krišana Portugālē. Pēc revolūcijas notika brīvas un demokrātiskas vēlēšanas, un valsts sāka pārejas uz demokrātiju.

25. aprīlis tika svinēts kā Brīvības diena par godu politiskās brīvības iekarošanai un Portugāles pilsoņu pilsoņu un politisko tiesību atjaunošanai.

Kā tiek svinēta brīvības diena?

Brīvības diena tiek svinēta visā valstī ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem. Galvenās svinības notiek Lisabonas pilsētā, kur galvenie oficiālie notikumi ir koncentrēti.

  • Militārās parādes: Militārās parādes notiek dažādās valsts pilsētās, piedaloties bruņotajos spēkos un citās institūcijās.
  • Koncerti un izrādes: Koncerti un šovi tiek organizēti publiskos kvadrātos un telpās, piedaloties nacionālajiem un starptautiskajiem māksliniekiem.
  • Izstādes un izstādes: Tiek veidotas izstādes un izstādes, kas atspoguļo Blackhead revolūcijas vēsturi un cīņu par brīvību Portugālē.
  • Tiek reklamētas kultūras aktivitātes: tiek reklamētas tādas kultūras aktivitātes kā teātris, deja, kino un literatūra, kas attiecas uz tēmām, kas saistītas ar brīvību un demokrātiju.
  • Brīvības diena ir svarīgs portugāļu datums, jo tā atspoguļo pamattiesību un brīvību iekarošanu. Tas ir pārdomu brīdis par demokrātijas nozīmi un pilsoņu līdzdalību godīgākas un egalitārākas valsts celtniecībā.

    Atsauces:

  • infopedia-april 25: Brīvības diena