Kas ir apkopots

Kas tiek apkopots?

Vārds “apkopots” ir termins, ko izmanto programmēšanas jomā, lai apzīmētu avota koda pārveidošanas procesu programmēšanas valodā par izpildāmu programmu. Šo procesu veic kompilators, kas ir programmatūra, kas ir atbildīga par avota koda tulkošanu augsta līmeņa valodā, kas saistīta ar datoru un kopīgu mašīnu valodu.

Kā darbojas kompilācijas process?

Kompilācijas process ietver vairākas darbības, kas var atšķirties atkarībā no izmantotās programmēšanas valodas. Kopumā kompilators veic šādus uzdevumus:

  • leksiskā analīze: Šajā posmā kompilators analizē avota kodu un identificē dažādus leksiskos elementus, piemēram, atslēgvārdus, identifikatorus, operatorus utt.
  • sintaktiskā analīze: Pēc leksiskās analīzes kompilators pārbauda, ​​vai koda struktūra ir pareiza, saskaņā ar programmēšanas valodas gramatiku.
  • Semantiskā analīze: Šajā posmā kompilators pārbauda, ​​vai koda izteiksmēm un komandām ir pamatota nozīme programmēšanas valodā.
  • Starpposma koda ģenerēšana: kompilators ģenerē starpposma kodu, kas ir avota koda attēlojums formā, kas tuvāk mašīnai.
  • koda optimizācija: kompilators veic starpposma koda optimizāciju, cenšoties uzlabot galīgās programmas efektivitāti un veiktspēju.
  • koda ģenerēšanas objekts: Visbeidzot, kompilators ģenerē objekta kodu, kas ir izpildāmā programma.
  • Kāpēc kompilācija ir svarīga?

    Kompilācija ir pamatprocess programmēšanā, jo tas ļauj veikt programmas, kas rakstītas augsta līmeņa valodās, datori. Turklāt kompilācija arī palīdz noteikt kļūdas avota kodā pirms izpildes, kas atvieglo problēmu klīrensu un labošanu.

    Turklāt kompilācija ļauj izveidot arī neatkarīgas platformas programmas, ti, programmu, kas apkopota uz noteiktas platformas, var darbināt dažādās operētājsistēmās, ja vien galamērķa platformai ir pieejams kompilators. P>

    Apkopotā koda piemērs

    Šeit ir C koda piemērs C, kas apkopots, lai ģenerētu izpildāmu programmu:



    #Clude & lt; stdio.h & gt;

    int main () {
    Printf ("Sveiki, pasaule! \ N");
    Atgriezties 0;
    }

    Lai apkopotu šo kodu Linux sistēmā, piemēram, terminālī varat izmantot šo komandu:



    gcc my_program.c -o my_program

    Šī komanda ģenerēs izpildāmu failu ar nosaukumu “my_program”, kuru var izpildīt ar komandu:



    ./meu_program

    Tādējādi jūs redzēsit ziņojumu “Sveiki, pasaule!” tiek parādīts terminālī.

    Secinājums

    Kompilācija ir būtisks programmēšanas process, kas ļauj pārveidot avota kodu par izpildāmu programmu. Izpratne par to, kā šis process darbojas, ir būtisks programmētājiem, jo ​​tas palīdz identificēt kļūdas, optimizēt kodu un izveidot neatkarīgas platformas programmas.